MENIU

Sondaj CNE: Mai puțin de 40% dintre elevii nevaccinați ar dori să se imunizeze anti-Covid. Cât de importantă este vaccinarea și de ce se tem aceștia

Elevi școală

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în rândul elevilor cu vârstele 12-19 ani, din cei 2.459 care încă nu au fost vaccinați anti-Covid, mai puțin de 40% spun că ar dori să se vaccineze, 28% nu sunt deciși, iar 33% nu vor. Totodată, din 3.334 de respondenti, doar 24,7% afirmă că au fost imunizarea cu unul dintre serurile disponibile, în timp ce o majoritate de 75,3% nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, relevă sondajul realizat de Consiliul Național al Elevilor (CNE). 

Potrivit sondajului, elevii pare să fie descurajați de posibilele efecte adverse ale vaccinului anti-Covid (67,1%), în timp ce doar 32,9% dintre aceştia nu au vreo îngrijorare în acest sens, relatează HotNews.ro.

Din totalul respondenților care nu s-au vaccinat, 52,5% dintre ei sunt de părere că, într-o oarecare măsură, COVID-19 îi poate pune în pericol pe ei și pe cei din jurul lor, 33,8% cred că acest virus reprezintă cu adevărat un pericol, în timp ce un procent de 13,7% nu consideră acest virus ca fiind periculos.

În ceea ce privește importanța imunizării, 12% din respondenții nevaccinați sunt de părere că imunizarea este foarte importantă, 33,5% consideră că este într-o oarecare măsură important să primească vaccinul, în timp ce un procent de 54,5% afirmă că imunizarea nu este importantă.

Întrebați dacă ar fi de acord să se imunizeze, un procent de 37,9% au răspuns afirmativ, în vreme ce 33,3% nu ar fi de acord să primească vaccinul. Mai mult decât atât, din totalul respondenților, 28,8% afirmă că nu sunt siguri în ceea ce privește alegerea pe care ar face-o.

Din totalul elevilor care nu au fost imunizați până la data completării chestionarului, majoritatea acestora (67.1%) afirmă că au îngrijorări referitoare la serurile administrate, în timp ce restul respondenților (32.9%) nu sunt îngrijorați cu privire la vaccinurile antiCOVID-19.

Mai multe articole despre:
sondaj cne vaccinare elevi coronavirus