MENIU

Soluţii de încălzire pentru toate buzunarele

Românii care vor să-şi încălzească locuinţa pot alege între centrale termice scumpe care folosesc energia solară şi instalaţii ieftine care consumă însă multă energie electrică. Târgul Romtherm, deschis astăzi la Romexpo, oferă ambele variante, dar şi sisteme ultramoderne de aer condiţionat şi ventilaţie.

O centrală care funcţionează cu energie solară costă între o mie şi zece mii de euro. Comercianţii spun că acest tip de instalaţie reduce cu cel puţin 30% costurile de încălzire ale unei familii.

"Avantajul acestui sistem de încălzire este că foloseşte un tip de energie neconvenţională.(..)Când nu este soare, avem varianta de avarie care înseamnă un aport de energie electrică astfel încât utilizatorul să nu rămână sub duş", a declarat Abdul Gemin, consilier tehnic, firmă de centrale termice.

Centralele care funcţionează cu gaze sau curent electric sunt mai ieftine: între 600 şi 1.500 de euro. Şi printre centralele care utilizează energie convenţională există instalaţii ultramoderne care sunt ceva mai scumpe.

La târgul Romtherm de anul acesta sunt prezente 300 de firme din 18 ţări.
Mai multe articole despre:
centrale termice