MENIU

Soluție din apă cu scorțișoară pentru a readuce o orhidee la viață. Cum trebuie să procedezi

Apă cu scorțișoară pentru orhidee poate face minuni. Floarea își poate reveni și chiar poate să fie protejată mai bine de boli și de dăunători. Uite cum ajută o soluție din apă cu scorțișoară pentru orhidee, cum poate revitaliza planta și cum se folosește. Detalii și sfaturi, în articol. 

Orhideele sunt flori apreciate pentru frumusețea lor, însă pot să fie destul de sensibile la condițiile de mediu și la tipul de îngrijire. De multe ori, orhideele pot ajunge să se ofilească, iar cauzele pot varia de la udarea excesivă sau insuficientă până la probleme cu rădăcinile sau dăunătorii. 

O soluție simplă formată din apă și scorțișoară poate revitaliza cu totul florea. Detaliem în cele ce urmează. 

Cum să-ți protejezi plantele de infestarea cu musculițe albe cu doar două ingrediente banale: orice gospodină le are în bucătărie

De ce ofilește orhideea

Există mai multe motive pentru care o orhidee poate începe să se ofilească sau să își piardă frunzele și florile. 

Udarea excesivă

Una dintre cele mai comune greșeli este udarea în exces, care duce la putrezirea rădăcinilor. Rădăcinile orhideelor au nevoie de aerisire, iar prea multă apă împiedică acest proces, fapt care duce la asfixierea plantelor. 

Plante care te pot ajuta să ai un somn odihnitor. Cu ce poți să-ți decorezi dormitorul

Udarea insuficientă 

Pe de altă parte, dacă orhideea nu primește suficientă apă, rădăcinile sale se pot deshidrata, ceea ce afectează în mod negativ sănătatea generală a plantei.

Lipsa luminii 

Orhideele au nevoie de lumină indirectă, dar abundentă. Expunerea insuficientă la lumină poate provoca ofilirea și căderea florilor.

Cum să ai grijă corect de orhidee. De ce au nevoie de fapt aceste flori superbe

Dăunători și boli

Insectele, acarienii și alte tipuri de dăunători pot afecta sănătatea orhideei, la fel ca și diverse boli fungice sau bacteriene.

Substratul nepotrivit

Orhideele au nevoie de un substrat aerat, adesea format din scoarță de copac. Un sol compactat poate sufoca rădăcinile, iar planta poate să ofilească.

Citește continuarea aici

Plante despre care se spune că pot ameliora stresul și anxietatea. Mulți dintre noi le au deja în casă

Mai multe articole despre:
orhidee solutie