MENIU

Soluţia Metrorex pentru prevenirea accidentării călătorilor. Ce a apărut în metrouri şi pe peron

Metrorex a găsit o soluţie pentru a preveni producerea accidentelor la metrou, după ce o femeie s-a plâns, recent, că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi tren.

Pentru sporirea siguranţei, pe peronul din staţia de metrou Piaţa Victoriei au fost lipite mai multe autocolante care îi avertizează pe călători să fie atenţi atunci când păşesc pentru a urca sau coborî din tren.

De asemenea, în vagoanele de metrou au fost lipite afişe autocolante similare, alături de cele existente deja, care atenţionau pasagerii să nu se sprijine de uşi.

Măsurile au fost luate de Metrorex, după ce, la finele lunii ianuarie, compania a fost amendată de ANPC cu 20.000 de lei pentru "prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor". Verificările ANPC au fost făcute ca urmare a reclamaţiei unei femei, care s-a plâns că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre tren şi marginea peronului.

În plus, inspectorii ANPC au solicitat atunci şi întreruperea activităţii la staţia Piaţa Victoriei 2. Reprezentanţii Metrorex au precizat însă că trenurile de metrou vor circula în continuare în regim normal pe toate magistralele, "în deplină siguranţă".

"Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou. Astfel, la regula 11 veţi regăsi: «La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon». Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de ştirile difuzate de ANPC în mass-media", se preciza într-un comunicat al companiei.

Metrorex mai sublinia faptul că societatea are autorizaţie de la Autoritatea Feroviară Română, care atestă că îndeplineşte cerinţele necesare efectuării transportului de călători pe liniile de metrou, în condiţii de siguranţă a circulaţiei.