MENIU

SOLUȚIA EXPERȚILOR! „Singura posibilitate de a scăpa de pandemia COVID este să avem o campanie de vaccinare care să meargă foarte repede”

Noile tulpini de COVID

Medicii Radu Țincu, Cristian Oancea și Beatrice Mahler au comentat evoluția pandemiei de coronavirus din România, referindu-se cu precădere la tulpinile mai noi, britanică. sud-africană și braziliană. Soluția oferită pentru a depăși pandemia COVID este aceea a accelerării procesului de vaccinare din țara noastră.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „ Marius Nasta” din București: Lucrurile se complică mai mult dacă apar mai multe variante circulante ale virusului. Din punct de vedere al populației, măsurile anti-COVID rămân la fel. Măsurile cu masca și mâinile spălate le vom duce cu noi și în această primăvară. (...) Trebuie să privim eficiența vaccinului din perspectiva luptei pe care o dă fiecare persoană cu acest virus

Medicul Cristian Oancea este de părere că vaccinarea în forță este singura soluție pentru a învinge SARS-COV-2.

Cristian Oancea, managerul Spitalului „ Victor Babeș” din Timișoara: Tot ce se regăsește în spațiul european ca tulpină, în câteva săptămâni apare și la noi. Trebuie să mergem cu vaccinarea în continuare în forță. Lipsa de locuri în spitale din zona de vest a țării se face resimțită. (…) Cel mai negru scenariu, acela de 8-9.000 de cazuri ne-ar pune într-o situație dramatică. În următoarele trei patru luni trebuie să continuăm să respectăm măsurile și să continuăm vaccinarea în forță. (…) Cea mai agresivă, în practica clinică, a fost tulpina britanică. (…) Vaccinarea acoperă în acest moment virusul și tulpinile care au apărut. (…) Problema este dacă apare un hibrid în încrucișarea acestor tulpini și dacă vaccinurile ar fi eficiente în acest caz. (…) Valul trei a venit. Bucureștiul a depășit 3 la mie, în Timișoara suntem la peste 7,5. (…) Noi suntem foarte copleșiți pe zona de vest în spitale.

Și medicul Radu Țincu vede nevoia de a accelera campania de vaccinare.

Radu Țincu, medic la secția de ATI de la Spitalul Floreasca din București: Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste variante virale. Ele afectează proteina de suprafață. Sunt șase cazuri cu tulpina braziliană în Marea Britanie. (…) Singura posibilitate de a scăpa de pandemia COVID este să avem o campanie de vaccinare care să meargă foarte repede. (…) E nevoie de mai multe doze de vaccin. Avem nevoie de cât mai multe vaccinuri pentru a intensifica procesul de imunizare.