MENIU

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Soarele intră în Capricorn. Cum este afectată fiecare zodie

<p>SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Soarele intră &icirc;n Capricorn. Cum este afectată fiecare zodie</p>

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015 a avut loc în această dimineaţă, la ora 06:48. Acesta reprezintă şi începutul iernii astronomice şi cea mai lungă noapte din an. Deşi iarna meteorologică soseşte încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis - solstiţiul de iarnă . El este legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecinţa mişcarii reale a Pământului în jurul Soarelui.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. ''După cum este cunoscut, axa polilor Pământului îşi păstrează (în primă aproximatie) direcţia fixă în spaţiu, ea fiind înclinata cu 66° 33' faţă de planul orbitei terestre. Din acest motiv, Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cereşti numit „ecliptică”, a carui înclinare faţă de ecuatorul ceresc este de 23° 27'. La momentul solstiţiului de iarnă, Soarele se află deci în emisfera australă a sferei cereşti, la distanţa unghiulară maximă de 23° 27' sud faţă de ecuator, el efectuând mişcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit „tropicul Capricornului”. Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor'', se precizează pe site-ul Observatorului Astronomic ''Amiral Vasile Urseanu''.

Solstițiul de iarnă 2015. Obiceiuri și superstiții ca să îţi meargă bine tot anul viitor

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Soarele va răsări cu 23° 27' la sud de punctul cardinal est şi va apune tot cu acelaşi unghi spre sud faţă de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el "urcă" - ţinând cont de latitudinea medie a ţării noastre, de 45° - la numai 21° faţă de orizont. În aceste condiţii, mâine se va înregistra cea mai scurtă zi din an - 8 ore şi 50 minute, iar durata nopţii va avea o valoare maximă, de 15 ore şi 10 minute (pentru Bucureşti). În emisfera sudică a Pământului fenomenul are loc invers, iar momentul respectiv marchează începutul verii astronomice.

Înălţimea Soarelui deasupra orizontului la mijocul zilei, în ziua solstiţiului de vară şi de iarnă

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Începând astăzi şi până în 21 iunie, durata zilelor va creşte continuu, iar cea a nopţilor va scădea în mod corespunzător.

Iată când vor avea loc următoarele solstiţii de iarnă, potrivit Observatorului Astronomic:

2016 21 decembrie 21:44
2017 21 decembrie 18:28
2018 22 decembrie 00:23
2019 22 decembrie 06:19
2020 21 decembrie 12:02

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. În trecut, momentul solstiţiului de iarnă era marcat prin obiceiul urcării pe munte, cu torţe aprinse, pentru a întâmpina răsăritul Soarelui şi a se închina acestuia, precum şi altor zeităţi. După rugăciune, se ţineau petreceri cu foc, se cânta şi se dansa până la asfinţit, când oamenii coborau la casele lor.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. După cucerirea Daciei de către romani, substratul autohton al sărbătorilor de iarnă a fost îmbogăţit cu Saturnaliile şi Calendele lui ianuarie. Saturnaliile (17-23 decembrie) reprezintă sărbători romane închinate zeului Saturn şi soţiei sale Ops, care personifică rodnicia pământului. În spaţiul mioritic, Saturn a fost identificat de antici cu Zamolxe, conform Descopera.ro.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Calendele lui ianuarie reprezintă sărbătorile de început de an, deosebit de venerate la romani, când îşi ofereau daruri şi îşi transmiteau urări. Atunci se împărţeau ramuri verzi de laur sau palmier pe care erau prinse smochine, turtă dulce sau alte daruri, tradiţie transmisă poporului nostru prin obiceiul Sorcovei.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Tot de la romani s-au transmis în credinţa solară a strămoşilor noştri elemente din cultul lui Mithra, sărbătorit pe 25 decembrie ca Sol Invictus (Soare invincibil). De remarcat că religia creştină nu a eliminat complet tradiţiile şi obiceiurile popoarelor, dar a înlocuit zeii păgâni cu sfinţi creştini. Pentru credincioşi, Crăciunul înseamnă Naşterea Domnului, însă iniţial această mare sărbătoare nu era pe 25 decembrie, zi închinată lui Mithra, ca Soare invincibil, ci pe 6 ianuarie, când azi sărbătorim Boboteaza.

SOLSTIŢIUL DE IARNĂ 2015. Află cum este afectată fiecare zodie de solstiţiul de iarnă şi ce trebuie să facă în această zi!

Berbec

Pentru Berbeci, Solstiţiul de iarnă este un moment bun pentru a începe un nou proiect. Astrele le oferă energia pentru a duce la capăt tot ceea ce îşi propun. De asemenea, Berbecii ar trebui să mediteze şi să se gândească bine la viitor, căci acum pot găsi acele soluţii pe care le caută de multă vreme. Mai mult, poziţionarea astrelor le va scoate în cale o ocazie bună în care vor descoperi cine le este cu adevărat alături, conform teotrandafir.com

Taur

Solstiţiul de iarnă aduce energie Tăurilor, care au mai multă influenţă asupra celorlalţi decât de obicei. Vor reuşi să adopte decizii importante şi să pună la punct toate proiectele pe care le avea restante pentru finalul acestui an. Taurii vor purta discuţii importante pentru viitorul relaţiei de cuplu.

Gemeni

În cazul Gemenilor, influenţă Solstiţiului de iarnă nu este tocmai benefică, deoarece îi încurajează să fie mai impulsivi decât de obicei. În plus, Gemenii vor fi uşor de manipulat, aşa că trebuie să aibă mare grijă de cine ascultă. Pe plan amoros, Gemenii vor avea parte de noi începuturi şi vor reuşi să aibă parte de momentele frumoase la care visau.

Rac

Solstiţiul de iarnă este un moment cu emoţii care vor avea un impact puternic asupra Racilor. Vor avea mai multă încredere în forţele proprii şi vor depăşi toate obstacolele care îi ies în cale. Un sfat care să merite urmat ar fi să plece urechea la sfaturile prietenilor.

Leu

Leii trebuie să devină mai organizaţi! Solstiţiul de iarnă îi va face uşor aerieni, lucru care le va reduce puterea de concentrare. Acest lucru înseamnă că nu vor da randament la serviciu. Mai bine să nu între în panică şi să ia lucurile treptat. Şi ar fi mai bine să amâne orice decizie importantă pe anul viitor!

Fecioara

Fecioara va devini mai atentă la viaţă personală şi va încerca să lege relaţii care s-au dezbinat de mult. Solstiţiul de iarnă o ajută să fie mai relaxată şi va privi cu alţi ochi lucrurile. Va amână pe cât posibil sarcinile de serviciu şi proiectele şi va încerca să elucideze misterele vieţii, va medita şi va comunica foarte bine.

Balanţă

Chiar dacă Balanţele nu vor simţi impactul direct al Solstiţiului de iarnă, acesta există! Vor primi recompense băneşti, vor avea prietenii alături şi vor avea sărbători liniştite. Aceste lucruri se datorează energiilor benefice ale astrelor. Chiar dacă, însumat, anul 2015 nu a fost cel mai strălucit, se prevede un 2016 foarte bun!

Scorpion

Scorpionii vor capătă abilităţi deosebite de socializare şi comunicare în zilele următoare. Vor petrece mai mult timp alături de prieteni şi de familie şi vor fi, în general, înconjuraţi de oameni. S-a dus atitudinea distanţă a Scorpionului! Totul va fi numai lapte şi miere, atât pe plan profesional, cât şi pe plan sentimental.

Săgetător

Solstiţiul de iarnă aduce o conjuncţie astrală deloc favorabilă Săgetătorului. Orice greşeală va fi pedepsită. Şi nu va fi deloc uşor pentru Săgetător, căci energiile astrelor vor veni însoţite de ghinioane. Că să scape mai uşor de această perioada, un sfat bun pentru Săgetător ar fi să se ţină deoparte de orice compromis şi de orice conflict.

Capricorn

Vine o perioada a destăinuirilor pentru Capricorn. În perioada Solstiţiului de iarnă, soarele intră în semnul sau zodical, lucru care îi aduce multă energie pentru a spune clar tot ceea ce are în minte. Cei din jur vor fi deschişi la opiniile Capricornului şi vor ascultă de ele.

Vărsător

Solstiţiul de iarnă aduce o perioada bună pentru Vărsători, care vor reuşi să facă tot ceea ce îşi propun, datorită faptului că sunt în formă maximă! Acum este momentul să renunţe la anumite vicii care îl supără! La fel, dacă vor să facă o schimbare în viaţă lor, astrele le sunt favorabile.

Peşti

Peştii nu vor avea zile bune din cauza solstiţiului de iarnă, care vine însoţit de gânduri negre. Peştii sunt predispuşi depresiei, nu au vlagă şi se tot gândesc la un nou început. Din fericire, la încheierea acestei perioade grele, vin promisiunile unui an nou, mai bun!

Mai multe articole despre:
solstiţiu Capricorn soarele solstiţiu de iarnă