MENIU

Șoferiță prinsă drogată și fără permis la volan, pe o șosea din stațiunea Mamaia

O femeie este investigată penal după ce a fost surprinsă de polițiști în timp ce conducea un autoturism în stațiunea Mamaia, deși avea permisul de conducere suspendat și se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Incidentul a fost comunicat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța într-un comunicat de presă emis miercuri.

Ce au transmis polițiștii în acest caz

Polițiștii din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au semnalizat regulamentar pentru oprirea unui autoturism care se deplasa pe bulevardul Mamaia, în stațiunea cu același nume. Șoferul a fost legitimat și identificat ca fiind o femeie de 36 de ani.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aceasta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive,” se precizează în comunicat.

Șoferița a mers la spital pentru recoltare

Femeia a fost transportată la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În timpul controlului vehiculului, polițiștii au găsit o țigară confecționată artizanal și patru pastile care conțineau substanțe posibil psihoactive, precum și mai multe foițe folosite la confecționarea țigărilor și două grindere.

Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au fost sesizați, conform competenței în astfel de cazuri.