MENIU

Șoferii ale căror permise de conducere expiră vor fi anunțați prin SMS și e-mail. Cum funcționează serviciul de notificare

Șoferii ale căror permise de conducere expiră vor fi anunțați prin SMS și e-mail. Cum funcționează serviciul de notificare

Începând de luna aceasta, șoferii ale căror permise de conducere sunt aproape de expirare vor beneficia de un nou serviciu electronic. Acest program va trimite automat notificări prin SMS și e-mail, avertizând conducătorii auto cu privire la expirarea permiselor lor.

Șoferii vor primi o primă notificare cu 30 de zile înainte de data expirării permisului de conducere. Această notificare va include informații esențiale, precum data exactă a expirării, seria permisului și un link către site-ul Direcției Generale Permise de Conducere. Link-ul oferit va permite șoferilor să se programeze online pentru a-și reînnoi documentul.

În cazul în care un șofer nu reușește să își schimbe permisul înainte de expirarea acestuia, va primi o a doua notificare, la o zi după ce permisul a expirat. Aceasta are scopul de a reaminti conducătorilor auto că documentul lor nu mai este valabil și că trebuie să întreprindă pașii necesari pentru a-l reînnoi.

Implementarea acestui serviciu electronic vine în întâmpinarea nevoilor șoferilor, oferind o soluție convenabilă și eficientă pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de expirarea permisului de conducere.

Cum funcționează serviciul de notificare

Mesajele trimise de serviciul electronic conțin următoarele informații:

  • Data la care expiră permisul de conducere
  • Seria permisului
  • Link către site-ul Direcției Generale Permise de Conducere, pentru programare online

Acest nou serviciu este activ de la începutul acestei luni și se dorește a fi un sprijin important pentru șoferii din întreaga țară, contribuind la reducerea numărului de permise expirate și la creșterea siguranței rutiere.

Șoferii care conduc cu mare viteză rămân fără mașini. Polițiștii le confiscă și le scot la licitație

Mai multe articole despre:
soferi permis