MENIU

Şofer de microbuz şcolar fără permis

Are permis de conducere, numai că nu e cel potrivit! De mai bine de o lună, şoferul unei primării dintr-o comună maramureşeană conduce microbuzul şcolar fără să aibă permis de categoria D, necesar pentru astfel de autovehicule. Deşi cunoştea situaţia, primarul spune că nu a angajat un şofer care să deţină un permis de conducere corespunzător, ca să nu aibă o cheltuială în plus. Acum şoferul este cercetat de poliţie, iar şofer al microbuzul este chiar primarul.

Pentru că cei 20 de copii nu aveau cu ce să ajungă la şcoala din satul vecin, Inspectoratul Şcolar Judeţean a repartizat un microbuz în comuna Satulung. Ca să facă economie, primarul a decis ca vehiculul să fie condus de şoferul primăriei, care nu are însă decât permis de conducere categoria B şi C. Ilegalitatea a fost descoperită de noul director al şcolii.

Pus în faţa faptului împlinit, şoferul a recunoscut că făcea două curse pe zi cu microbuzul, fără a avea permis corespunzător.

"Nu am D-ul, am B-ul şi C-ul, D-ul nu am", a spus şoferul.

"Avem doi şoferi nu au aceeaşi categorie şi m-am gândit să nu mai angajăm un şofer pentru asta", a spus şoferul.

Nici părinţii nu ştiau că şoferul conducea ilegal microbuzul care îi ducea pe copii la şcoală

Şoferul microbuzului este cercetat acum pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis corespunzător. Până când va găsi un şofer cu actele în regulă, primarul, care are permis de categoria D, va fi nevoit să conducă microbuzul şcolii.
Mai multe articole despre:
şofer microbuz şcolar fără permis