MENIU

Șofer criminal, CONDAMNAT la 17 ani de închisoare, în Anglia. Cum se face LEGEA în alte țări: caz similar cu al lui Vlad Pascu

Judecătoarea care lua mită de la interlopi și a scăpat de condamnare grație prescrierii faptelor, eliberată din funcție de Iohannis 

Condamnare istorică în Anglia pentru un șofer băut care a ucis cu mașina un bebeluș în vârstă de doar 8 luni și pe mătușa acestuia. Individul, care își făcea și poze de la volan, a primit nu mai puțin de 17 ani de închisoare. Potrivit judecătoarei, bărbatul a manifestat un comportament arogant după accident și a exploatat toate variantele pentru a scăpa de pedeapsă. În timp ce la noi, autoritățile pierd vremea cu dezbateri pentru prevenție, alte state dau exemple clare cu condamnările de ani grei de închisoare. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! 

Darryl Anderson, în vârstă de 38 de ani, era beat și își făcea poze de la volan în timp ce gonea pe autostradă cu peste 220 de kilometri pe oră. Fără să fie atent la drum, acesta a izbit violent mașina din față în care se aflau Zachary Blades, un băiețel de doar 8 luni și Karlene Warner, mătușa sa în vârstă de 30 de ani. Victimele nu au avut nicio șansă după ce autoturismul s-a făcut praf în câteva secunde.

"Nu ar trebui să se mai urce niciodată într-o mașină și să conducă. Nimeni nu ar trebui să treacă prin ce am trecut noi și dacă putem să îl oprim pe următorul (n.r. șofer beat), să îl facem să se gândească de două ori (n.r. înainte să conducă), atunci am făcut bine", a declarat Shalorna Warner, mama copilului ucis.

La momentul impactului, Anderson avea dublul vitezei legale și o alcoolemie de aproape 3 ori mai mare peste limita urmăririi penale.

"M-am izbit de spatele unei alte mașini. Da? Uneori, se mai întâmplă și greșeli", spune Darryl Andersopn, șoferul ucigaș.

Cu un tupeu incredibil, individul a încercat să îi facă pe polițiști să creadă că mașina lui era condusă de un autostopist. În plus, la spital a făcut glume și a flirtat cu asistentele. La fel ca în cazul lui Vlad Pascu, șoferul criminal a fost surprins în trafic în timp ce conducea haotic, iar judecătoarea a declarat că Anderson a jucat ruleta rusească cu viețile oamenilor. Acum, va sta 17 ani după gratii.

Cazul din Anglia este un exemplu despre cum ar fi putut fi procesul lui Vlad Pascu. Cu toate acestea, Pascu este cercetat doar pentru ucidere din culpă, și nu pentru omor, iar procesul a părut în repetate rânduri o jignire la adresa familiilor victimelor. Mai mult, discuțiile din România cu privire la conducerea sub influența drogurilor sau a alcoolului s-au mutat mai degrabă asupra prevenției și a lipsei de reglementări, în loc să vină cu exemple de condamnări cu răsunet, ca cea din Anglia.

Un caz similar cu cel al lui Pascu este al unui șofer beat din Alba, care a primit doar 5 ani de pușcărie după ce a ucis cu mașina 3 persoane anul trecut/ Condamnarea a fost pentru ucidere din culpă.