MENIU

Şocul unei adolescente la întoarcerea din vacanţa în Turcia: factură record la telefonul mobil

O adolescentă din Marea Britanie s-a întors, după o vacanţă petrecută în Turcia alături de părinţii săi, cu o factură record la telefonul mobil: 21.000 de lire sterline. Totul pentru că fata a utilizat internetul, dar şi pentru că nu a fost notificată de compania de telefonie mobilă.

Shannon Mills, de 19 ani, a ţinut să facă o înţelegere cu compania de telefonie înainte de a pleca în vacanţă, costul pentru serviciile speciale de transfer de date ridicându-se la 300 de lire sterline. Din păcate, se pare că înţelegerea nu a fost suficientă.

La doar câteva zile după ce ajunsese în Turcia, fata a primit un sms de la compania de telefonie mobilă prin care era înştiinţată că are deja de plătit 2808 de lire sterline şi, spre surprinderea sa, factura a continuat să crească.

"Am fost şocată. Vroiam doar să folosesc Facetime, Facebook şi alte aplicaţii. Mă pregăteam să plătesc 300 de lire sterline, în condiţiile în care eu plătesc 25 de lire sterline lunar", spune Shannon Mills.

Fata şi-a închis traficul de date, dar factura a continuat să crească, spre surprinderea chiar şi a reprezentanţilor companiei, scrie news.com.au, factura totală ridicându-se la 21.000 de lire sterline. Compania investighează incidentul.