MENIU

Sociologul Alfred Bulai: PSD n-are niciun interes ca moțiunea de cenzură să treacă

Sociologul Alfred Bulai

Sociologul Alfred Bulai este de părere că moțiunea de cenzură anunțată de PSD nu este altceva decât un exercițiu politic, prin care cel mai important partid de opoziție vrea să demonstreze că face ceea ce electoratul său se așteaptă să facă. Dintr-o perspectivă pragmatică însă, susține Bulai, social-democrații n-are avea niciun interes să doboare guvernul în acest moment. 

Invitat la "Deschide Lumea", sociologul Alfred Bulai a explicat de ce, nici tehnic, dar nici strategic, PSD nu mizează pe succesul moțiunii de cenzură.

"Să fim cinstiți, moțiunea aceasta nu este depusă să treacă, este depusă pentru a bifa un gest politic, până la urmă este rolul oricărei opoziții să depună astfel de moțiuni. Interesul politic al PSD este ca această situație (degradarea nivelul de trai și conflictele interne din Coaliție - N.R.) să dureze cât mai mult. Pentru prima dată în istorie, PSD are șansă să obțină, singur, peste 50% din voturi, la alegerile de peste 3 ani. Și atunci de ce ar doborî acum guvernul, ca să preia ce, situația grea în plan social? Pe de altă parte, PNL și aliații nici nu și-au erodat suficient de mult imaginea.", a afirmat sociologul

Alfred Bulai a afirmat că pronosticul său este o victorie a taberei Cîțu, iar moțiunea inițiată de PSD după congres va avea doar rolul de a atrage atenția opiniei publice și propriului electorat. 

"Situația economică proastă de azi nu va avea efecte imediate asupra societății, oamenii nu ajung la supărări dramatice în foarte scurt timp. Pe de altă parte, trebuie să fim conștienți că nu vor fi luate măsuri foarte drastice în următoarele 3 luni, vor trece alegerile (din PNL și USR Plus - N.R.) pe urmă se apropie decembrie, nu iei măsuri nepopulare în perioada sărbătorilor, abia anul viitor vom avea probleme cu adevărat serioase", a afirmat sociologul, la Realitatea Plus.