MENIU

Socialiștii din Republica Moldova au ocupat încă trei posturi-cheie

Oficialii din Republica Moldova au nominalizat trei noi ambasadori care vor reprezenta statul în Blearus, Austria și Federația Rusă. Anunțul a fost făcut astăzi, printr-un comunicat al ministerului de Externe de la Chișinău.

Guvernul a numit ambasadorii Republicii Moldova în Austria, Federaţia Rusia şi Belarus. Decizia a fost luată astăzi în cadrul şedinţei executivului la propunerea ministrului de Externe, Andrei Galbur.

Astfel, fostul vicepremier pentru Reintegrare, Victor Osipov, va reprezenta interesele ţării noastre la Viena.

Totodată, fotoliul de ambasador ai ţării noastre în Rusia i-a revenit socialistului Andrei Neguţă, consilierul lui Igor Dodon în domeniul politicii externe. Un alt socialist, deputatul Victor Sorocean, s-a ales cu funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Belarus. Împotriva acestor numiri au votat miniştrii liberali din Guvern, Valeriu Munteanu şi Gheorghe Brega.

Precizăm că Andrei Neguţa a mai fost ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă în perioada 2009 - 2012. Acesta a fost retras din funcţie după ce a declarat într-un interviu pentru presa rusă că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât şi întreaga regiune.

Neguţa a fost membru al PCRM până în 2014, iar la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a candidat la funcţia de deputat de pe poziţia a 5-a din lista PSRM, informează jurnal.md