MENIU

Șocant: Un recidivist a fost lăsat liber după ce a sechestrat și violat o copilă de la un centru de plasament

Violator lăsat liber

Un individ condamnat în trecut și cercetat acum pentru viol este acuzat că a răpit o copilă, cu toate că instituțiile statului trebuiau să fie cu ochii pe el. Vreme de cinci zile, fata, care provine dintr-un centru de plasament, ar fi fost ținută închisă cu forța într-un apartament din Ialomița. 

După aproape o săptămână de calvar, fata a reușit să scape. Mai grav e că bărbatul este cunoscut de oamenii legii.

Acesta are 4 dosare penale. Cel pentru lipsire de libertate e cel mai recent. El are cazier pentru înșelaciune si frauda informatica, e judecat pentru viol si a fost condamnat in prima instanta și acest dosar pe langa un altul, de furt.

Fata a fost răpită de pe stradă în București, însă provine dintr-un centru de plasament, potrivit unor surse.

Avocatul Mariana Ștefan: „Discutăm de eșecul sistemului de plasament, vorbim de sistemul penitenciar pentru ca este clar ca nu avem de a face cu o reeducare in sistemul penitenciar cat exista si o continuitate, dupa ce si-a ispasit pedeapsa, cel putin o perioadă de timp pana se reintegreaza nu e supravegheata. Pe de alta parte discutam de carente legislative”.

Acum, bărbatul a fost arestat preventiv. Pentru că au găsit materiale pornografice în telefon, procurorii DIICOT au preluat dosarul de răpire.

Mai multe articole despre:
recidivist viol