MENIU

ȘOC TERMIC după furtuna care a lovit Bucureștiul. Temperaturile au scăzut cu peste 15 grade Celsius într-un interval scurt. Ce spun specialiștii

Schimbările bruște ale vremii vor caracteriza perioada următoare

Bucureștiul a trecut printr-un ȘOC TERMIC după furtuna de cod portocaliu, însoțită de precipitații care s-a produs marți după-amiază. Potrivit meteorologilor, în unele zone temperaturile au scăzut cu peste 15 grade Celsius.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Elena Mateescu, directorul general al ANM a afirmat că miercuri va continua să fie caniculă extremă, de cod roșu, dar în paralel se vor manifesta și fenomene meteo extreme, de tipul furtunilor și precipitațiilor abundente, cu grindă și descărcări electrice. La fel de severă a fost și scăderea temperaturii.

"La această oră (20:00 - N.R.) avem 22 de grade în unele zone din Capitală, de la 41 de grade Celsius cât am avut în timpul zilei. Cu cât diferențele de temperaturi sunt mai mari, cu atât agresivitatea acestor tipuri de fenomene este mai mare la nivel local", a afirmat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

 

Zeci de autoturisme au fost avariate de copacii doborâți de furtuna din București. A fost alerta de urgență GRAVĂ - FOTO