MENIU

Situație tensionată la Moscova. Blindate pe străzi și elicoptere în aer. Ce pregătește Putin

La Moscova situația este tot mai tensionată. Centrul capitalei a fost închis, iar controalele forțelor de ordine s-au intensificat. Influencerii pro-ruși susțin că este vorba doar despre pregătiri pentru ziua Moscovei, însă analiștii spun că, de fapt, Vladimir Putin se teme de revolte, după ce din toate colțurile țării vin semnale tot mai puternice că nici poporul nu pare să mai susțină războiul din Ucraina.

Cetățenii ruși au semnalat pe rețelele de socializare, încă de sâmbătă, că una din centurile Moscovei este închisă, iar vehiculele blindate ale Gărzii Naționale, subordonate direct președintelui, au ieșit pe stradă.



Mulți internauți susțin că blocajul are loc doar din cauză că rușii sărbătoresc Ziua Moscovei. Alții sunt de părere, însă, că liderul de la Kremlin își ia măsuri de precauție după înfrângerile dezastruoase pe care le-au suferit în Ucraina.

După ce șapte parlamentari din Sankt Petesburg au cerut camerei inferioare a parlamentului să-l acuze pe Putin de înaltă trădare, mai mulți deputați municipali dintr-un district al Moscovei au cerut demisia lui Vladimir Putin. Oficialii susțin că Rusia are nevoie de o schimbare de putere.

Alte semnale de alertă pentru Kremlin vin chiar din zonele separatiste, de unde mai mulți lideri și-au exprimat dezamăgirea față de ministerul Apărării, reproșându-i că pare interesat doar să mascheze eșecul în fața ofensivei Kievului, nu de a-i apăra tocmai pe cei pentru care, în mod oficial, a fost declanșată așa-numita "operațiune specială" 

Mai multe articole despre:
mosocva blocata putin infrangere ucraina