MENIU

Situație șocantă pe Aeroportul din Cluj. 3 paciente infectate cu COVID, în stare gravă, ținute o oră degeaba în avion

Sursa foto: Arhivă

Un avion Spartan care trebuia să transfere la Viena trei paciente infectate cu COID-19, în stare gravă, a fost oprit pe Aeroportul din Cluj-Napoca înainte de decolare.

După ce inițial își dăduse acordul pentru a primi acești pacienți, partea austriacă a anunțat că nu mai este pregătită, pentru moment, să ne ofere sprijin cu internarea bolnavilor.

Femeile, care au stat aproape o oră în aeronavă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate înapoi la spitalul din Cluj, unde, din lipsă de locuri, erau ţinute la oxigen chiar în secţia de Urgenţe, scrie Ziarul de Cluj.

Vorbim despre trei femei în stare gravă, cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani și care de mai multe zile primeau oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, pentru că pe secția de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc.

Cele trei paciente au fost aduse aici la aeroport, unde erau așteptate deja de o aeronavă Spartan trimisă de la București și urmau ca în jurul orei 15 să decoleze spre Viena, acolo unde erau primite de un spital de stat până când starea lor de sănătate permitea transferul într-un salon normal.

Mai multe articole despre:
aeroport cluj paciente covid avion cluj