MENIU

Situație halucinantă. Oamenii și-au depus dosarul de pensie, dar de trei luni așteaptă degeaba

Oameni puși să aștepte oentru dosarele de pensionare. Foto/Profimedia

Situație halucinantă! Mulți români au depus dosarele pentru pensionare și nu au primit nicio decizie de la casele de pensii. 

Practic, oamenii nu știu dacă cererile le-au fost acceptate, dacă vor fi penalizați sau ce venit vor primi. Este și cazul Gildei Holdean, o femeie din Capitală care așteaptă de mai bine de trei luni să vadă dacă dosarul i-a fost acceptat.

„Am un copil cu probleme și nu mai pot să fac față, ea are nevoie de îngrijire și trebuie să stau cu ea. De pe 2 aprilie pana pe 28 mai, atunci mi-a spus așteptați acasă că vă vine decizia, e la verificator”, a declarat Gilda Hodean.

Iar după 37 de ani în care a lucrat la Institutul de Fizică Atomică din Măgurele, Gilda Holdean a decis să depună dosarul pentru a se pensiona anticipat cu penalizare. A strâns actele și le-a depus la Casa de Pensii în luna aprilie. De atunci, femeia nu mai are niciun venit de 3 luni, iar cheltuielile sunt uriașe. Deși i s-a spus că decizia de pensionare va fi trimisă la domiciliu, aceasta nu a primit niciun act.

„Cum mă descurc, vă dați seama ca nu mai am niciun leu si ca se afișează întreținerea. Deja am penalități, cine le plătește, risc sa închidă gazele, curentul, daca le închide, redeschiderea cine o suporta?”

Potrivit legii, decizia ar fi trebuit trimisă în 45 de zile. Femeia nu știe dacă dosarul i-a fost acceptat sau respins și nu știe nici ce pensie va primi.


GILDA HOLDEAN, viitoare pensionară: „Ce veți face în perioada următoare dacă decizia va întârzia să vină și tot nu veți ști dacă s-a acceptat? Fac greva foamei și mă duc în față la casa de pensii. Ce pensie va așteptați să primiți? Nu știu cu penalizare cât ar fi, numai să vină”.