MENIU

Situație fără precedent în Spania! Român înmormântat după 13 ani de stat la morgă

Roman inmormantat dupa 13 ani de stat la morga

Un român, care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, a fost în sfârșit înmormântat. Bărbatul a decedat în 2007, în Spania, dar a fost nevoie de ani de zile pentru ca poliția să finalizeze ancheta. Abia în 2019, familia lui Dumitru Ionescu a depus o plângere pentru dispariția bărbatului, în România. Oamenii au susținut atunci că acesta obișnuia să plece perioade lungi de acasă, dar se întorcea mereu.

În tot acest timp, cadavrul a stat însă în congelatorul Institutului de Medicină Legală din orașul spaniol. Dumitru Ionescu, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă, și cum ancheta a durat ani la rând, bărbatul nu a fost recunoscut de nimeni. Abia după un test ADN, autoritățile au descoperit cine este, iar omul a putut fi înmormântat.

Conform site-ului Știri Diaspora, Tribunalul din Moncada, Valencia a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie.

 

Mai multe articole despre:
spania valencia morga