MENIU

Situație critică într-o localitate din Vaslui. Apele au crescut peste noapte, mobilizare generală pentru protejarea gospodăriilor

Situația dificilă în zona comunei vasluiene Berzeni, după ce nivelul apei a atins cota de pericol. Pompierii acționează de urgență, luni dimineață, pentru a ridica un dig din saci cu nisip.

ISU Vaslui anunță că în aval de acumularea Mușata nivelul apei a atins cota de pericol. De asemenea, luni dimineață, începând cu ora 03:00, la același baraj a întrat în funcțiune descărcătorul de ape mari (înălțimea lamei deversante fiind de 49 de centimetri). În comuna Berezeni acționează 38 de pompieri militari, cu două camioane, două motopompe de mare capacitate și tot atâtea motopompe remorcabile.

Apa amenință să treacă peste dig

Întrucât în zonă sunt șase case care ar putea fi în pericol, iar un podeț mai are o gardă de circa 80 de centimetri, pompierii vor executa un dig de compartimentare din circa 500 de saci încărcați cu nisip.

Ca o măsură suplimentară, Stația de pompare reversibilă (SPR4) Berezeni funcționează la capacitatea maximă, apa fiind deversată în râul Prut, informează ISU Vaslui.
Mai multe articole despre:
Berzeni vaslui pericol dig din saci inundatii