MENIU

Situație alarmantă în Statele Unite: Aproximativ JUMĂTATE dintre deținuții de la o închisoare din Arizona, pozitivi COVID-19

Situație alarmantă în Statele Unite: Aproximativ JUMĂTATE dintre deținuții de la o închisoare din Arizona, pozitivi COVID-19

Peste 500 de deţinuţi, adică aproape jumătate din totalul celor închişi la un penitenciar din statul american Arizona, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, au anunţat responsabili locali, potrivit media internaționale citate de Agerpres.

Este vorba despre nu mai puțin de 517 deţinuţi de la închisoarea Whetstone din Tucson, Arizona, depistați pozitiv cu COVID-19 și care sunt acum închiși în spaţii separate, primind îngrijiri medicale, după cum se arată într-un comunicat remis de Departamentul penitenciarelor din statul american.

Aceştia nu vor fi lăsaţi să revină în colectivitate înainte să fie declaraţi vindecaţi, mai arată comunicatul. 

La Whetstone sunt închişi în total 1066 de deţinuţi.

Comunicatul Administraţiei Închisorilor notează că personalul dispune de "echipament complet de protecţie, inclusiv măşti N-95, combinezoane, mănuşi şi viziere" şi în închisoare sunt respectate cu rigurozitate normele de igienă.

Pandemia de coronavirus a lovit dur închisorile americane. Peste 100 de deţinuţi au murit de COVID-19 de la începutul acesteia și până în preznet iar, conform Administraţiei Federale a Închisorilor din SUA, peste 10.000 de deţinuţi au avut un test pozitiv pentru coronavirus, la peste 35.000 de teste efectuate.

De parcă asta nu ar fi tot, un recent studiu realizat de universitatea Johns Hopkins şi UCLA a arătat că deţinuţii se confruntă cu rate semnificativ mai ridicate de deces şi contaminare comparativ cu populaţia generală. 

Mai multe articole despre:
detinuti infectati arizona coronavirus