MENIU

Situație absurdă în România anului 2021: O femeie de 83 de ani are un venit de doar 33 de lei

Situație halucinantă în Argeș

În România anului 2021, o femeie de 83 de ani, din Argeș, trăiește dintr-o indemnizație de urmaș de doar 33 de lei, potrivit Realitatea Plus. 

Femeia este din comuna Corbeni. 
Toată viața a trăit din munca câmpului, are câteva animale și s-a autogospodărit, astfel că nu a contribuit la sistemul public de pensii. 

Cei 33 de lei reprezintă indemnizația de urmaș.

Cazul femeii de 83 de ani a fost semnalat de un parlamentar, care a spus că este gata să meargă în instanță pentru a-i face dreptate.

Luni, într-o intervenție la Realitatea Plus, primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică, a vorbit despre situația dramatică a femeii. 

”Doamna Elisabeta este o femeie harnică, și la 83 de ani muncește și își câștigă existența din munca câmpului. Dânsa este încrezătoare, speră la o pensie normală, spune ca soțul dumneaei a muncit foarte mult în Armată - de acolo a venit pensia de urmaș. Are și ceva teren moștenire și doi copii care o îngrijesc și o susțin. Această pensie este inimaginabilă pentru România secolului XXI. 
Problemele serioase ale cetățenilor nu prea ne preocupă... 
Dânsa s-a mulțumit cu ce a primit. Copiii îi fac bătrânețile mai frumoase. Spune că se roagă pentru cei care conduc această țară pentru a-i face și ei dreptate”, a spus edilul. 

Mai multe articole despre:
pensie urmas pensie 33 lei pensionara arges