MENIU

Sistemul similar cu cel de la Deveselu, folosit în premieră în luptă. A doborât rachetele balistice IRANIENE

Sistemul Aegis Ashore, instalat în România, la Deveselu și în Polonia, și-a dovedit eficiența împotriva rachete balistice, în condiții reale de luptă. Marina SUA a folosit un astfel de sistem pentru a distruge rachete iraniene.

Sistemul Aegis Ashore a folosit pentru prima dată racheta RIM-161 Standard 3 (SM-3) într-o situație de luptă, a anunțat Institutul Naval al SUA, informație confirmată luni de doi oficiali din domeniul apărării, scrie Defense Romania.

Rachetele balistice au fost lansate de Iran în noaptea de sâmbătă spre duminică, ca parte a atacului său asupra Israelului.

Interceptorii SM-3 au fost lansați de două distrugătoare din clasa Arleigh Burke - USS Arleigh Burke (DDG-51) și USS Carney (DDG-64).

Cele două nave au lansat între patru și șapte rachete SM-3 pentru a intercepta rachete balistice iraniene îndreptate spre Israel. Potrivit primelor rapoarte ale presei americane (CNN și Fox News), USS Arleigh Burke a doborât o rachetă balistică iraniană, în timp ce USS Carney a „doborât” cel puțin trei dintre ele.

Atât Carney, cât și Arleigh Burke au lansat rachetele din zona de est a Mediteranei, radarul SPY-1D jucând un rol cheie.

 

Mai multe articole despre:
sistem rachete deveselu raboi rachete iraniene rusia