MENIU

Sistemul de urgență, DEPĂȘIT de infectările record: Medicii de la SMURD, nevoiți să intervină la 2000 de cazuri pe zi

Ambulanțe / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Salavatorii de la SMURD abia mai fac față numărului uriaș de infectări, bolnavii de COVID care au nevoie urgentă să ajungă la spital așteaptă ore întregi, iar spitalele abia reușesc să mai primească pacienți. În fiecare zi, echipajale de la SMURD trebuie să ajungă la peste 2.000 de oameni, un număr fără precedent.

România, o țară sufocată de pandemia de COVID-19. Sub presiunea numărului mare de îmbolnăviri în stare gravă, în Capitală nici cei de la SMURD nu mai fac față. Zilnic medicii trebuie să ajungă la peste 2.000 de adrese și sunt de trei ori mai multe decontaminări doar anul acesta.

"Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă", aceasta este deviza celor de la SMURD. 

24 de ore din 24, salvatorii sunt gata  îi ajute pe cei care au nevoie de ei. "Cei din mașinile roșii", așa cum sunt numiți cei de la SMURD, sunt gata oricând  intervină, însă presiunea pe sistemul de urgență își face tot mai mult simțită prezența. 

Potrivit ultimelor date, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 340 de cazuri pe zi, cu 100 mai multe decât valul precedent

O situație fără precedent întâlnim, spre exemplu, în județul Galați, acolo unde doar în cursul zilei de marți, Ambulanța Galați a înregistrat 454 de solicitări în decursul a 24 de ore, ceea ce înseamnă un record absolut pentru instituția gălățeană.