Sirop muguri de brad. Efectele lui sunt extraordinare. Iată cum se prepară
Sirop muguri de brad. Bradul este un remediu utilizat încă din Antichitate pentru vindecarea bolilor. Oamenii de la munte spun că bradul reprezintă o minune.
Sirop muguri de brad. Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formează primăvara devreme. Au o culoare deosebită, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai și se poate extinde chiar și în luna iunie în unele zone mai înalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm.
Sirop m" width="500" height="281" layout="responsive">
După culegere, mugurii de brad pot fi consumați cruzi pentru stimularea poftei de mâncare sau pentru împrospătarea respirației. Ca și bradul, mugurii au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar.
Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice
Sirop muguri de brad. Pentru utilizarea externă, mugurii se folosesc în caz de dureri reumatice sub formă de cataplasme. Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante, scrie Agerpres.
Sunt folosiți în special la prepararea unui sirop, care poate fi consumat pe tot parcursul anului. Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute. Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres.
Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor. Diluat cu apă minerală, poate fi o excelentă băutură tonică și răcoritoare, recomandă în caz de febră dar și pe timpul verii.
Tratement naturist pentru răceală
Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, vindecă răceala în stadiul incipient, activează circulația sângelui și redă tenului strălucirea.
Din mugurii de brad proaspeți sau uscați se prepara o infuzie ce poate fi utilizată în caz de tuse, anemie, migrene, oboseală, boli digestive.
Băile cu muguri de brad sunt recomandate în cazul unei circulații deficitare, împotriva unor infecții, și chiar și în cazuri de paralizie și accident vascular cerebral.
Reţetă sirop muguri de brad
Ingrediente:
500 gr muguri tineri de brad
zahar
apa
Mod de preparare:
Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se mai trec prin cateva ape pentru indepartarea impuritatilor.
Mugurii se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa rece pana sunt acoperiti, cca 1500 ml.
Oala se pune pe foc si, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul.
Lichidul obtinut se strecoara, mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar 1 l lichid/ 1 kg zahar, se pune la fiert pana se obtine siropul.
Siropul se pune fierbinte in sticle. Sticlele se capseaza, se impaturesc si se tin pana a doua zi la temperatura camerei.
Se pastreaza la rece, in loc aerisit. Se serveste cu apa plata sau minerala.