MENIU

Singurul caz dovedit al unui om înghițit de șarpe este cu adevărat înspăimântător

Multe cazuri de oameni înghițiți de șerpi uriași apar când și când pe rețelele de socializare, dar aproape niciunul nu este real. Singurul caz susținut de dovezi s-a petrecut în Malaysia, în 1995. Chiar și așa, omul a fost înghițit doar parțial de reptila care a renunțat rapid la pradă în momentul în care a fost atacată.

Șarpele era încolăcit în jurul trupului lui Ee Heng Chuan, un fermier din Segamat, Malaysia, în momentul în care fratele lui a ajuns la fața locului.

Reptila, un piton reticulat, îi înghițise capul și încerca să îl înghită cu totul, în momentul în care a fost atacată cu torțe de localnici.

Șarpele a fugit de la fața locului, dar a fost ucis ulterior de un polițist, cu patru focuri de armă. Măsurătorile au arătat că pitonul avea 7 metri lungime și 140 de kilograme.

Doctorul Khew Bong Heang, naturalist la departamentul de Zoologie al Universității din Malaya, a declarat că pitonul este unul dintre cei mai mari găsiți în țară și s-a arătat surprins de faptul că șarpele a încercat să îghită un om.

"Este primul incident de acest fel raportat în Malaysia", a spus expertul, potrivit South China Morning Post.

Pitonul reticulat (Broghammerus reticulatus) este o specie de șerpi neveninoși, constrictori, din familia pitonilor (Pythonidae), răspândit în pădurile tropicale, liziere și pășunile adiacente din Sudul Asiei, care se hrănesc cu mamifere medii sau mari și cu păsări (pe care le omoară prin sufocare, încolăcindu-se în jurul lor); este unul dintre cei mai lungi șerpi din lume, având o lungime de 4–9 metri și o greutate de 90–140 kg, însă poate atinge o lungime de 10 metri, potrivit Wikipedia.

Mai multe cazuri de oameni atacați sau chiar uciși de pitoni au fost raportate de-alungul timpului, dar puține au fost susținute de dovezi. Se presupune că șerpii pot ucide și înghiți copii, dar ar avea probleme serioase în încercarea de a ingera un adult.

Citește și:

IMAGINI INCREDIBILE: Un piton înghite un aligator 

Radiografii fascinante: ce se întâmplă în stomacul unui piton care a devorat un aligator

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
şarpe Malaysia piton reticulat