MENIU

Singura tabără școlară din Iași zace în paragină și nepăsare. Ce spun autoritățile

Singura tabără școlară din Iași zace în paragină și nepăsare

Taberele școlare de stat, pline cândva de copii, au ajuns acum ruine. Un astfel de complex se află și în Iași, la Ciric. Putea găzdui, pe timpul verii, aproximativ 800 de elevi însă acum are lacătul pe poartă, iar singurii care se plimbă prin interiorul curții sunt oamenii fără adăpost și câinii maidanezi. 

Tabăra școlară de la Ciric se află la aproximativ 5 kilometri de centrul municipiului Iași, într-una dintre cele mai populare zone de agrement din oraș. Dacă în urmă cu un deceniu, în acest loc elevii din toata regiunea Moldovei și nu numai veneau în vacanță, acum peisajul este dezolant.

De ani de zile, niciun copil nu a mai călcat în acest loc, iar căbănuțele în care erau cazați elevii nu se mai vad, din cauza vegetației. Singurii care mai trec pe acolo sunt câinii vagabonzi, care au pus stăpânire pe întreaga zonă.

Autoritățile din Iași speră să intre în posesia locației care momentan aparține Minsterului Tineretului și Sportului. Abia apoi se pot gândi la un plan de reabilitare.

,,Dorim să accesăm fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea acestei tabere. Cel mai bun argument, în acest sens, este faptul că această tabară este pe raza municipiului Iași, este pe terenul municipalității. Prin urmare, ne este mult mai ușor nouă să accesăm fonduri europene’’, a precizat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași.

Tabăra se întinde pe câteva hectare și ar putea caza aproape 800 de copii simultan. 

Mai multe articole despre:
tabara scolara iasi ciric tabara scolara