MENIU

Singura PRĂJITURĂ din lume care vine cu un AVERTISMENT de SIGURANŢĂ

O prăjitură tradiţională din Marea Britanie este, informează BBC, singura din lume care vine cu un avertisment de siguranţă. 

Prăjiturile Eccles sunt tradiţionale în Marea Britanie, ele luându-şi numele de la orăşelul Eccles, în care au fost produse pentru prima dată. E vorba de prăjituri de formă ovală, din aluat de foi, umplute cu o pastă de stafide de corint şi, uneori, pudrate cu zahăr nerafinat. 

Considerate o delicatesă, aceste mici prăjituri sunt singurele din lume care vin cu un avertisment: pe eticheta acestora stă scris, cu litele mari, "NU INTRODUCEŢI LA MICROUNDE". Motivul este că, în anul 2013, prăjiturile au provocat o serie de incendii, după ce oamenii au dorit să le încălzească la microunde şi zahărul din prăjituri a luat foc şi a produs explozii. 

Una dintre fabricile producătoare de prăjituri Eccles susţine, însă, că adevăratul motiv al avertismentului este faptul că, introduse în cuptorul cu microunde, prăjiturile devin moi şi nu mai pot fi mâncate. E recomandat să fie încălzite la cuptorul normal.