MENIU

Sindicatul de la Metrou a prelungit până pe 31 octombrie discuțiile cu conducerea privind contractu colectiv

Metrorex și-a redus pierderile prin majorarea subvenție de stat

Sindicatul de la Metrou a prelungit până pe 31 octombrie discuțiile cu conducerea companiei pentru contractul colectiv de muncă. Luni este programată încă o întâlnire, iar, dacă negocierile eșuează, în maximum trei săptămâni ar putea fi declanșată greva generală, au anunțat sindicaliștii.

Principala revendicare este legată de mărirea salariilor pentru angajații companiei, precum și aplicarea corectă a anumitor legi în vigoare, de care sindicatele susțin că nu se ține cont. 

Președintele USLM, Marian Artimon a explicat că sindicatul a decis să ofere o ultimă șansă conducerii Metrorex, „Ne-am certat, ei tot că nu, și le-am mai dat o șansă până pe 31 octombrie să mai negociem. Dacă nu, ne apucăm de ce știm mai bine, de bătaie, de ieșit în stradă,” a declarat el.

Liderul sindical a subliniat că revendicările USLM nu sunt nejustificate, ci se referă la drepturile care sunt stipulate de lege. „Noi nu ne certăm pe prostii, noi vrem banii care ni se cuvin,” a afirmat Artimon, menționând că sindicatul solicită o indexare salarială conform ratei inflației și a creșterii salariului minim european. Această indexare ar trebui să reflecte, de asemenea, creșterea salariului minim brut pe economie, care a crescut cu 1.050 de lei.

Artimon a acuzat conducerea Metrorex de abuz în serviciu, subliniind că plafonarea salariilor angajaților ar duce la o depreciere a statutului personalului feroviar, care merită un nivel de salarizare corespunzător, scrie Agerpres.

 
Mai multe articole despre:
greva metrou 31 octombrie bucuresti metrorex