MENIU

Sindicat: "Avem nevoie de eficientizarea Poliției. Sunt prea multe posturi vacante"

Pentru polițiști, prioritatea în acest moment este suplimentarea personalului, a afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor ”Diamantul”, Emil Pășcuț, la Realitatea TV.

”Poliția este grav subdimensionată. Sunt 21.400 de posturi vacante. Aceată lipsă de personal înseamnă lipsă de protecție în rândul cetățenilor. Înseamnă frustrare în rândul polițiștilor. Înseamnă oameni supraîncărcați de muncă. Asta se manifestă și prin evenimente tragice. Am avut doi polițiști uciși de lovituri de cuțit în șase luni”, a explicat Pășcuț.

Este vorba despre eficientizare Poliției, nu despre salarii, a mai precizat acesta.

”Oare statul nu crede că și polițistul are dreptul la protecție personală? Vă asigur că și politicienii de la putere văd aceste probleme. Cred că nu există voință politică sau au alte probleme și nu văd problemele noastre. Prioritatea numărul 1 sunt oamenii - înseamnă instrucția necesară, deci înseamnă bani -”, a subliniat Emil Pășcuț.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, luni, că Statutul Polițistului va fi elaborat chiar de către reprezentanții polițiștilor și că așteaptă ca până în luna octombrie acest proiect să fie pus în dezbatere publică. Totodată, ministrul a precizat că dorește eliminarea constrângerilor care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri în a utiliza arma din dotare.

 

Mai multe articole despre:
MAI poliţie carmen dan sindicat politie