MENIU

Simptomele menopauzei la femei se pot agrava în timpul iernii. Ce spun medicii

Simptomele menopauzei la femei se pot agrava în timpul iernii. Ce spun medicii. Foto/Arhivă

Schimbările bruște de temperatură caracteristice iernii pot agrava simptomele menopauzei la femei. Acest lucru poate fi mai dificil de gestionat pentru persoanele în cauză. 

Specialiștii avertizează că temperaturile scăzute din timpul iernii pot intensifica semnificativ disconfortul asociat menopauzei, scrie adevărul.ro.

Dr. Katie Barber, medic de familie şi specialist în menopauză, citat de The Independent, explică: „Bufeurile şi transpiraţiile nocturne pot apărea pe tot parcursul anului, însă pot fi deosebit de supărătoare în timpul lunilor de iernă. Pe măsură ce încălzirea centrală creşte, simptomele menopauzei pot începe să fie insuportabile".

Iarna poate transforma menopauza într-o perioadă și mai dificilă. Fluctuațiile de temperatură declanșează bufeuri mai frecvente, iar pielea uscată și articulațiile dureroase pot reduce semnificativ confortul. În plus, tulburările de somn, cauzate de expunerea redusă la lumină, pot afecta semnificativ calitatea vieții femeilor aflate la menopauză.

Pentru a ameliora disconfortul cauzat de menopauză în timpul iernii, specialiștii recomandă: hidratare corespunzătoare, dușuri răcoroase seara pentru a calma bufeurile, menținerea articulațiilor la o temperatură constantă și suplimentarea cu acizi grași omega-3. De asemenea, este important să hidratezi pielea cu creme bogate în acid hialuronic sau ceramide, să dormi într-o cameră răcoroasă și să incluzi în rutina ta exerciții fizice precum pilates, yoga sau înot. 

„Nu vă supraîncălziţi la culcare, asiguraţi-vă că purtaţi haine de noapte din bumbac sau uşoare. De asemenea, este esenţial să opriţi încălzirea noaptea, altfel s-ar putea să vă confruntaţi cu transpiraţii nocturne", ne transmite Dr. Samantha Wild.

Mai multe articole despre:
menopauza femei iarna medici