Simptome neobişnuite care pot indica instalarea timpurie a bolii Alzheimer
Alzheimer este o afecțiune degenerativă a creierului, care se poate manifesta timpuriu, cu simptome dintre cele mai neobișnuite.
Potrivit medicului George Perry, deținător al unui titlu de doctorat și decan al Facultății de Științe a Universității din Texas, boala Alzheimer se instalează progresiv, cei mai mulți dintre pacienți având în jur de 70 de ani.
Însă există și cazuri în care boala apare mult mai devreme. Numai în SUA, cel puțin 200.000 de oameni se confruntă cu această problemă cu mult înainte să ajungă la vârsta de 70 de ani. Cum știi dacă ești una dintre persoanele cu risc de a dezvolta timpuriu boala Alzheimer? Există simptome neobișnuite care te pot pune în gardă. Și nu sunt legate neapărat de probleme de memorie. Iată care sunt acestea:
Pierderea frecventă a echilibrului
În cadrul unui studiu la care au participat nu mai puțin de 125 de oameni, medicii au contorizat de câte ori s-au împiedicat sau au căzut subiecții în decurs de opt luni. Atunci când s-au uitat la tomografiile pacienților care au prezentat cele mai multe episoade de pierdere a echilibrului au găsit o corelație între acest fenomen și instalarea timpurie a bolii Alzheimer. Dacă acest lucru se întâmplă și în cazul tău, menționează-i asta doctorului tău.
Uitarea funcției obiectelor
Nu îți amintești unde ai pus cheia? Este un lucru normal, care nu ar trebui să te îngrijoreze, este de părere dr. Perry. Însă, dacă ai uitat la ce se folosește o cheie sau unde trebuie să pui farfuriile murdare, acesta poate fi un semn de Alzheimer sau demență, scrie Revista Ioana.
Un regim alimentar nesănătos
Înainte ca boala Alzheimer să se manifeste direct, pacienții tind să mănânce mai mult – în jur de 500 de calorii pe zi în plus față de o persoană sănătoasă. Cu toate acestea, pierd în greutate.