MENIU

Simptome care apar pe piele și indică prezența unei boli de inimă

Simptome care apar pe piele și indică prezența unei boli de inimă

Deși poate părea ciudat, bolile de inimă sunt adesea diagnosticate de dermatologi. Acest lucru are loc pentru că primele semnale de avertizare timpurie ale bolilor de inimă apar mai întâi pe piele. Iată câteva dintre cele mai comune simptome care apar pe piele și indică prezența unei boli de inimă!

1. Mâini și picioare umflate

Bolile de inimă pot determina reținerea de lichide la nivelul mâinilor și picioarelor. Dacă începi să observi că picioarele și mâinile se umflă și nu ai nicio explicație, asigură-te că vorbești cu un medic, pentru a te ajuta să determini cauza.

2. Piele învinețită

Deși pielea care se învinețește nu reprezintă un motiv de îngrijorare dacă ai stat în frig pentru o perioadă de timp. Dacă nu ai făcut nimic care să producă acest efect, atunci poți începe să te îngrijorezi. Pielea învinețită poate fi un simptom al unui vas de sânge care este blocat sau al unei probleme cu colesterolul. Pielea se învinețește deoarece îi lipsește oxigenul. Această problemă necesită atenție medicală, deoarece poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace. Dacă simptomele nu dispar, asigură-te că mergi la doctor cât mai repede.

3. Depozite de colesterol

Acestea se regăsesc de obicei în jurul colțurilor ochilor, în spatele picioarelor sau palmelor, scrie eva.ro. Depozitele de colesterol se vor forma în cazul în care nivelul de colesterol nu se află în limitele normale, așa că ar trebui să programezi o consultație la medic dacă le observi.

Mai multe articole despre:
boli de inimă