MENIU

Simpatizanții lui Putin au ridicat steagurile Rusiei în Europa. Val de manifestații cu ocaziei Zilei Victoriei

Manifestații pro Rusia în Germania/ Captură video Twitter

Simpatizanții Rusiei au furat startul paradei de 9 Mai în mai multe țări din Occident, precum și în statele apropiate de Moscova. Drapelul Uniunii Sovietice, portrete cu lideri comuniști și lozinci marxiste au răsunat în Frankfurt, Madrid, Roma, Sydney, precum și în China și nordul Africii. Astăzi de 9 mai, sunt așteptați 5 președinți care să fie alături de Putin în Piața Roșie, în condițiile în care anul trecut nu a fost invitat niciun lider. Măsurile de securitate sunt fără precedent. 

Comunismul reînvie în câteva orașe din Germania, după ce Berlinul a ridicat parțial interdicția steagurilor Uniunii Sovietice pentru Ziua Victoriei.

Marșul Uniunii Sovietice numit „regimentul nemuritor” s-a desfășurat și pe străzile din Madrid și Roma.

Rușii din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Putin în 2014, au intrat cu drapelul comunist în apele de la Marea Neagră.

La fel și în orașul Tiumen din Siberia, rușii s-au scăldat cu steagurile în apele reci de 2 grade Celsius.

Simpatizanții lui Putin au ridicat steagurile și la Sydney. Poliția australă a fost prezentă în număr mare pentru a preîntâmpina incidente după ce mai mulți manifestanți au venit cu cagule, iar alții erau sub influența băuturilor alcoolice.


"Sărbătorim Ziua Victoriei, ziua în care i-am învins pe naziștii nenorociți, iar oamenii ăștia încearcă să ne sperie. Nu ne temem! Glorie Mamei Rusia!", a afirmat un manifestant. 

Marșul „regimentului nemuritor” s-a ținut și pe străzile din Tunisia și Liban, acolo unde steagurile Uniunii Sovietice și ale Rusiei au fost ținute de copii.


Iar în China, câteva sute de persoane au mărșăluit la Beijing și au ținut și spectacole. Portretele lui Stalin, Mao Zedong și ale altor lideri comuniști au fost ridicate de manifestanți.

De Ziua Victoriei, în Piața Roșie din Moscova sunt așteptați de Putin președinții din 4 republici ai fostei Uniuni Sovietice. Președintele Aleksandr Lukașenko a venit cu o zi înainte ca să își însoțească la paradă prietenul de la Kremlin.