MENIU

Simona Halep, prima victorie după mai bine de 2 ani de „secetă”. Ce sumă va primi pentru triumf

Simona Halep / FotoArhivă: Inquam Photos

Simona Halep iese învingătoare de pe terenul de tenis după mai bine de doi ani fără niciun succes. Imediat după ce adversara a trimis afară mingea de meci, Halep a ridicat ambele mâini în aer, în uralele publicului format majoritar din români. 

Simona Halep (1130 WTA) a revenit pe teren după mai bine de 4 luni cu o victorie. Sportiva din România a învins-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4. Halep face un salt uriaș în clasamentul WTA.

 

Așadar, în urma primului succes după o pauză de 778 de zile, Simona Halep va urca nu mai puțin de 251 de locuri în clasamentul WTA! Aflată în prezent pe 1130 WTA, ea ajunge pe 879. Mâine o va întâlni la Hong Kong pe Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA). Va fi primul meci disputat între cele două jucătoare.

În urma acestui succes, Simona Halep va acumula 15 puncte. Halep a fost condusă cu 1-4 în setul 2, a revenit la 4-4, însă a pierdut în cele din urmă. S-a impus în decisiv (6-4) și visează din nou să ajungă în top.

A fost primul succes înregistrat de Simona Halep după mai bine de doi ani. Ea va primi 2000 de dolari, iar în turul 2 se va întâlni în premieră cu Anna Blinkova, a șaptea favorită a competiției. Simona are acum 579 de meciuri câștigate și 238 piedute.