MENIU

Simona HALEP este în finala ROLAND GARROS. Românca, la un singur pas de locul 1 mondial

<p>Simona Halep&nbsp;</p>

Simona Halep, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei WTA, joi, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3. Simona va primi un cec de 1,06 milioane de euro, iar premiul pentru câştigarea turneului este de 2,1 milioane de euro. Românca o va avea ca adversară pe Jelena Ostapenko.

Jelena Ostapenko e prima finalistă de la Roland Garros! Letona s-a calificat după 7-6, 3-6, 6-3 cu Timea Bacsinszky, într-un meci de aproape două ore și jumătate.

Simona Halep se află pentru a doua oară în FINALA de la Roland Garros.

Primele cuvinte ale Simonei Halep, după ce a ajuns în FINALA de la ROLAND GARROS 

"Este minunat să fiu în finală! A fost o mare bătălie astăzi. A trebuit să mă mişc mai mult pe teren. Am avut emoţii înaintea meciului.

Încerc să mă relaxez înainte de finală. Nu am nimic de pierdut vreau să dau totul.

Pe finalul setului 2 am fost puţin căzută, dar am revenit", a spus Simona Halep la finalul partidei.

 

LIVETEXT:

6-3 şi românca este în FINALĂ!

5-3 pentru Simona Halep!

4-3, după un BREAK recuperat de jucătoarea din Cehia. 

4-2 pentru româncă, după un game în care Pliskova a salvat două mingi de break

4-1 Super game reușit de Halep.

Pliskova schimbă a doua rachetă în acest meci

3-1, BREAK pentru sportiva noastră

2-1 pentru Simona, care a reuşit să servească fără probleme. 

1-1 Pliskova reuşeşte să egaleze în setul decisiv 

1-0, sportiva noastră începe setul decisiv cu o revenire în forţă.

ora 20.26: Începe setul decisiv


6 -3, setul 2 este câştigat de cehoaică.

5-3, Simona salvează o minge de set şi o întrerupe din ritm pe cehoaică.

5-2 pentru Pliskova care pare de neoprit în cel de-al doilea set.

Pliskova conduce cu 4-2 şi pare că are ceva probleme cu respiraţia. 

3-2 GAME ALB pentru Karolina! 

2-2 Simona egalează!

2-1 pentru cehoaică care profită din plin de greşelile româncei 

1-1, Simona îşi face serviciul şi egalează.

1-0 Pliskova îşi face serviciul şi câştigă primul punct.

ora 19.51 începe SETUL 2


- 6-4 Simona Halep câştigă primul set!

-5-4 pentru româncă, după ce adversara sa a salvat două mini de set.

- 5-3 GAME Simona, la un pas de a câştiga primul set! 

ERORI NEFORŢATE: Pliskova -20, Halep - 8

- Pliskova revine încet, după ce a închis propriul serviciu

- Simona schimbă racheta 

- 4-2 româncă îşi face serviciul fără probleme.

- 3-2 Karolina revine, după ce salvează o minge de break.

- 3-1 pentru Simona, după ce a încheiat game-ul trimițând un forehand superb în lung de linie.

- La meci se află Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac.

- Halep trece în avans cu 2-1 după ce face primul break.

- Simona egalează profitând de mai multe erori neforțate comise de jucătoarea din Cehia.

- Pliskova îşi face serviciul şi conduce cu 1-0. 

ORA 19.05 A început partida! 

 

Simona Halep e la două victorii de cea mai mare performanță a carierei, câștigarea primului turneu de Grand Slam, care i-ar aduce automat și primul loc în clasamentul WTA.

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au mai întâlnit de cinci ori până acum. 

Simona Halep. "Nu prea știu cum am revenit", a declarat jucătoarea română de tenis Simona Halep după victoria împotriva ucrainencei Elina Svitolina, 3-6, 7-6 (8/6), 6-0 în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinale de la Roland Garros, miercuri, după o revenire senzațională în meciul cu Elina Svitolina. Halep, a treia favorită, a revenit de la 1-5 în setul secund, a salvat o minge de meci în tie break și a dominat clar setul decisiv, reușind să ajungă în a doua ei semifinală la Internaționalele Franței, după cea din 2014, an în care a pierdut finala cu Maria Șarapova.

Jucatoarea ceha Karolina Pliskova, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, a declarat că în semifinalele turneului de la Roland Garros, împotriva Simonei Halep, va trebui sa fie mai agresiva decat in sferturile de finala si sa puna presiune pe romanca, ea mentionand ca va fi "un meci uriaș".

Partidele din semifinalele tabloului feminin sunt programate, joi, începând cu ora 16.00, pe arenă Pilippe Chatrier. Primele vor intra pe teren Jelena Ostapenko (Letonia), locul 46 WTA, și Timea Bacszinszky (Elveția), locul 31 WTA și cap de serie numărul 30.

Ele vor fi urmate de jucătoarele cel mai bine clasate care au rămas în turneu, Halep și Pliskova. O victorie a sportivei din Cehia ar propulsa-o pe locul I în clasamentul WTA. Un succes al româncei ar însemna apropierea ei de primul trofeu de Grand Șlam din carieră, cât și de o altă premieră, poziția cea mai râvnita din ierarhie. Halep le poate obține pe amândouă dacă va câștiga turneul.

Se vor întâlni două jucătoare cu stiluri contrastante, două jucătoare care se cunosc foarte bine și care în termeni de finale de Mare Șlem au o experiență egală. Simona a pierdut ultimul act de la Roland Garros în 2014, iar Karolina pe cel de la US Open din 2016. La semifinale, românca a jucat deja trei, dar a câștigat doar una, în timp ce pentru cehoaică, penultimul act de la New York este singura ei ispravă anterioară.

Karolina și Simona se știu bine și s-au întâlnit de patru ori până acum, toate confruntările disputându-se pe hard, scrie gsp.ro. Cehoaica a reușit să se impună o singură dată, într-un meci de trei seturi jucat la Cluj-Napoca, în Fed Cup, în primul tur al Grupei Mondiale.

Era normal ca și Simona să fie întrebată despre meciul din semifinale, deși zâmbetul de după reușita din partida cu Svitolina încă persista. I s-a amintit că Pliskova nu este o jucătoare care să se descurce prea bine pe zgură. "E totuși în semifinale", a venit răspunsul scurt din partea româncei. Apoi a elaborat: "În primul rând, va fi un meci diferit, ea este ca o mașină de mingi, așa că trebuie să am picioare puternice. Să cred în mine, nu vă pot spune prea multe despre tactică pentru că va fi greu contra ei. Nu am mai jucat pe zgură, așa că va fi o provocare, ceva nou. Știu că lovește mingea foarte tare și va trebui să schimb jocul față de azi".

În lupta pentru locul întâi din ierarhia mondială lucrurile sunt clare. Pliskova e lider dacă o învinge pe Simona, iar Halep trebuie să treacă de cehoaică și apoi să câștige și trofeul.

Mai multe articole despre:
finala Roland Garros Simona Halep