MENIU

Simona Halep a "zdrobit-o" pe Caroline Garcia la Turneul Campioanelor

Simona Halep, lider mondial WTA, a învins-o dramatic pe Caroline Garcia, cu scorul de 6-4, 6-2, în primul meci din Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor 2017. Partida dintre cele două a fost reeditarea finalei de la Beijing de acum două săptămâni.

Halep a fost învinsă de Garcia în finala disputată pe 8 octombrie, scor 6-4, 7-6(3), iar cele două nu au mai jucat niciun meci oficial de la acea dată. Simona s-a mai confruntat în alte două rânduri cu Caroline, jucătoarea antrenată de Darren Cahill impunându-se de fiecare dată: 6-4, 2-6, 6-1 în optimi la Sydney 2016 (hard), respectiv 6-4, 6-2 în sferturi la Toronto 2017 (hard).

Turneul Campioanelor, competiţie la care participă cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului, pune la dispoziţie premii în valoare totală de 7 milioane de dolari. Simona Halep participă pentru al patrulea an consecutiv la Singapore şi nu a câştigat niciodată trofeul, fiind aproape doar în anul 2014, atunci când a cedat cu 3-6, 0-6 finala împotriva Serenei WIlliams.

În momentul de față, Simona Halep este cea care conduce clasamentul din Grupa Roșie. Următorul meci va avea loc peste câteva zile împotriva ocupantei numarul 4 WTA, Elena Svitolina. 

"NU e ușor!". Simona Halep a spus adevărul CRUD, după ce a spulberat-o pe Garcia

 

Simona Halepa primit o veste foarte bună înainte de debutul la Turneul Campioanelor din Singapore: se află pentru a treia săptămână consecutivă pe locul întâi în ierarhia WTA, cu 5675 de puncte acumulate. Pe locul al doilea se află jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, cu 5.635 puncte.

Simona Halep a fost repartizată în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor alături de Elina Svitolina, locul 4 WTA, Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, şi Caroline Garcia, locul 8 WTA.

Învingătoare a ieşit atunci tenismena franceză, însă auspiciile sunt acum diferite: Simona Halep venea după succesul cu Ostapenko din semifinale şi euforia urcării pe pe primul loc WTA era greu de stăpânit.

Simona Halep se simte excelent la Singapore, chiar și fără Andrei Pavel, care nu a putut fi prezent. La ultimul antrenament al româncei a fost o atmosferă destinsă. Darren Cahill l-a chemat la fileu şi pe tatăl Simonei, Stere Halep, la finalul ședinței de pregătire.

"Simona e în formă acum, a mers cu o săptămână înainte acolo, e cu Darren, cu Teo, Ștefan. Și familia e acolo. Deci se va simți foarte bine și o să înceapă cu dreptul, sigur", a spus Andrei Pavel, antrenorul care a fost alături de Simona în turneele asiatice.

Acesta nu este însă prezent și în Singapore, întrucât va fi alături de echipa de Cupa Davis a României, la duelul din Israel, pe care trebuie să-l câștige pentru a se menține în prima grupă din zona Europa / Africa.