MENIU

Costuri nejustificate cerute de deținătorii de arhive pensionarilor! Simona Bucura-Oprescu a sesizat Consiliul Concurenței

Costuri nejustificate cerute de deținătorii de arhive pensionarilor! Simona Bucura-Oprescu a sesizat Consiliul Concurenței

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că a sesizat Consiliul Concurenței în urma unor plângeri primite de la pensionari, care au reclamat că firmele ce dețin arhivele unor companii desființate au solicitat sume „nejustificat de mari” pentru eliberarea de adeverințe necesare atestării contribuțiilor la buget ale foștilor angajați.

În contextul acestor plângeri, Ministerul Muncii a redirecționat petițiile către Arhivele Naționale, instituția publică responsabilă cu autorizarea și supravegherea deținătorilor privați de arhive, pentru efectuarea unor verificări. În urma acestor controale, s-au identificat cazuri în care sumele cerute pentru eliberarea adeverințelor au fost considerate excesive sau nejustificate.

„Şi noi am avut astfel de petiţii de la pensionari, pe care le-am redirecţionat celor de la Arhivele Naţionale, entitate publică care autorizează şi verifică deţinătorii privaţi de arhive pentru verificări. În urma verificărilor, s-au constatat şi situaţii în care deţinătorii de arhive au calculat un cuantum al costurilor adeverinţelor mai mare sau un cuantum nejustificat. De asemenea, în urma petiţiilor pe care le-am primit de la pensionari, noi am sesizat şi Consiliul Concurenţei astfel încât să verificăm dacă practicile acestea sunt loiale, practicile pe care deţinătorii de arhive le au”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, miercuri seară, la un post TV.

Pensionarii sunt puși să plătească mii de lei pentru adeverințe despre care nu știu dacă-i ajută. Cum sunt batjocoriți seniorii?

Mai multe articole despre:
adeverinte pensii bucura