MENIU

Simion a dat cărțile pe față. De ce nu vrea să se vadă cu Șoșoacă la tabăra SOS: Am înțeles că a fost invitat ambasadorul Rusiei!

Liderul AUR George Simion a dezvăluit, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, de ce a lipsit la întâlnirea de luni a forțelor suveraniste, convocată de Diana Șoșoacă și de ce nu se va duce nici la viitoarea întâlnire, fixată tot de europarlamentara SOS. Simion a afirmat că nu poate da curs unor invitații care sunt mai degrabă a amenințări.

George Simion a explicat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că nu va da curs invitației de a participa la o nouă întâlnite privind reunirea forțelor suveraniste, la școala de vară a SOS de la Poiana Brașov, pentru că ar decredibiliza imaginea partidului său într-un moment electoral delicat.

"Eu nu pot să răspund unor invitații care sunt mai mult ultimatumuri, că am auzit apeluri de genul că dacă nu mă duc la întâlnire, membrii AUR să migreze la SOS. Eu nu pot să merg la Poiana Brașov, la tabăra de vară a SOS, pentru că, înțeleg, acolo a fost invitat și ambasadorul Federației Ruse. Și dacă m-aș duce acolo, aș risca să decredibilizez o formație care, de bine de rău, într-o situație vitregă din punct de vedere electoral, cu niște alegeri comasate, a reușit să obțină 15% și să-și asigure prezența în toate consiliile municipale și județene.

De asta e foarte important unde ne întâlnim, de exemplu. E foarte important să nu emitem chestiuni din astea și idei, cum ar fi ieșirea din NATO și Uniunea Europeană, pe care noi nu o susținem. Și e important cu cine ne asociem. Sacă am înțeles ceva în ăștia patru ani, ș dumneavoastră, cu sfaturi, câteodată cu o dojană, așa, m-ați avertizat cu cine te întâlnești. Și v-am arătat că, de exemplu, că nu am făcut alianțe cu Pro România și bine am făcut, pentru că Ponta s-a întors la matcă, în PSD, unde era de fapt, dar a fost trimis să ne decredibilizeze. Nu știu ce relații mai are cu dl. Coldea, cu dl. Dâncu, acest nou președinte al PSD Cluj, care-l ține aproape pe dl. Ponta.


Sunt de acord și cred în ideea unirii forțelor suvernaiste, noi am lansat primul apel în luna martie, vom avea o conferință într-un loc care impune respect, Parlamentul României, cu toate forțele suveraniste care vor dori să vină, întâlnire pe 27-2 august la Palatul Parlamentului. Cine vrea să meargă la întâlnirea cu ambasadorul Rusiei, se poate duce," a afirmat Simion la Culisele Statului Paralel.

COZMIN GUȘĂ, AȘTEPTAT LA ÎNTÂLNIREA SUVERNAIȘTILOR CONVOCATĂ DE SIMION

Liderul AUR a avut și un mesaj pentru Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României și primul politician care a lansat idea unui pol suveranist unit.

"Sper ca dl, Gușă să vină pe 27-28 august la întâlnirea cu forțele suveraniste care își văd viitorul euroatlantic, dar totodată nu acceptă să stea în genunchi și să accepte politica actuală a Comisiei Europene și a Ursulei von der Leyen", a afirmat Simion.