MENIU

Simina Tănăsescu: Sperăm ca CSM să reușească să depășească vulnerabilitățile prezentate în proiect

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a declarat miercuri, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că speră ca instituția să depășească vulnerabilitățile.

"Raportul CSM face vorbire la mai multe vulnerabilități pentru care el prevede și niște măsuri, niște încercări de soluționare a lor, după cum am afirmat și în cadrul Consiliului. Sperăm ca CSM să reușească să depășească acele vulnerabilități", a spus Tănăsescu, potrivit Agerpres.

Totodată, ea a susținut necesitatea vechimii la accederea în magistratură. "Raportul CSM vorbește despre sporirea anilor de vechime în profesie, în legătură cu promovarea în funcții. Am menționat doar cu titlu personal, o eventuală pistă de reflecție în ideea impunerii unei condiții de vechime în activitate la admiterea în profesie", a adăugat consilierul prezidențial.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit miercuri pentru a-și alege noua conducere, pentru funcția de președinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru vicepreședinte — procurorul Luminița Palade.