MENIU

Silvio Berlusconi: „Putin a fost obligat să declanșeze războiul”. Fost premier al Rusiei: „Amenințarea cu arme nuclare, o păcăleală”

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Putin joacă la cacealma atunci când amenință lumea cu armele nucleare. Este o păcăleală, a declarat fostul premier al Rusiei Mihail Kasianov. Mai mult, acesta spune că Putin va fi dat jos la de putere în doi ani. Totodată fostul premier și lider al partidului de centru-dreapta italian, Silvio Berlusconi susține că Vladimir Putin a fost împins de separatiştii pro-ruşi din Donbas, de presă şi de poporul rus să declanşeze războiul din Ucraina. 

Mihail Kasianov, care a fost primul premier al lui Putin, în perioada 2000-2004, este de părere că războiul din Ucraina ar putea duce la prăbușirea regimului lui Putin.

„În ceea ce privește mobilizarea, nu este o cacealma. În ceea ce privește potențiala utilizare a armelor nucleare, cred că este o cacealma. El vrea chiar acum să șantajeze liderii occidentali, întreaga societate occidental.

Cred că Putin ar putea cumva să nominalizeze un fel de succesor, dar acest succesor nu va fi un lider real al țării, ci va fi pentru o anumită perioadă de timp, ceea ce, desigur, ar duce la prăbușirea regimului. Atunci, inevitabil, vor fi alegeri democratice, dar va dura un timp, nu va fi mâine, nu peste șase luni, ci peste doi ani. În această perioadă, Putin pleacă undeva, pleacă, nu știu, în resortul de la Lacul Baikal sau în China”, a precizat Mihail Kasianov, fost premier al Rusiei.

În același timp, Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai puternici italieni și favorit să câștige alegerile care au loc în Peninsulă în această perioadă, a făcut mai multe declarații controversate. După ce l-a apărat și în trecut pe Putin, Berlusconi a declarat acum că liderul de la Kremlin a fost forțat să declanşeze războiul din Ucraina de separatişti, de presă şi de poporul rus.

„Putin a fost împins de la spate de poporul rus, de partidul său și de miniștri, să inventeze această operațiune specială, cum se numea inițial, să ajungă într-o săptămână la Kiev, să înlocuiască guvernul Zelenski și într-o altă săptămână să revină victorios”, a declarat Silvio Berlusconi.