SIE a repornit campania de angajări. Cum devii cadru activ în 2 paşi şi 3 mişcări
Serviciul de Informaţii Externe (SIE), aflat momentan fără un om la şefia instituţiei, după demisia lui Theodor Meleşcanu şi în absenţa unei nominalizări din partea preşedintelui Klaus Iohannis, a demarat o nouă campanie de atragere de personal.
SIE a relansat o campanie de advertising în mediul online: mesajele publicitare postate de instituţia publică pe diverse site-uri au ca temă recrutarea unor oameni valoroşi.
Reclama SIE conţine textul "Dacă îţi doreşti mai mult decât un job, Intră într-o echipă de elită. Te aşteaptă o carieră unică", postat pe un background cu steagul României.
SIE şi-a modernizat şi secţiunea de site dedicată carierei, formatul fiind mai atractiv decât în trecut. Linkul din reclamă duce către o pagină web unde candidaţii sunt întâmpinaţi cu întrebarea "Crezi că ai capacităţile necesare?"
SIE recrutează în primul rând "oameni de acţiune", care să lucreze în Operativ. Cerinţe specifice pentru operativ, potrivit site-ului instituţiei:
- Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate.
- Media de absolvire şi rezultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare.
- Vârsta limită este de 35 de ani.
Pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris.
De asemenea, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie.
Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii.
- Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj.
- Timpul de lucru este flexibil.
SIE caută şi specialişti IT, potrivit paginei de cariere a instituţiei. Recrutările sunt în departamentul Specialişti.
Cerinţe specifice pentru specialişti (IT, limbi străine, financiar, juridic, resurse umane, psihologie, medical):
- Absolvent cu diplomă de licenţă al unei instituţii de învăţământ superior acreditate sau după caz, cu diplomă de bacalaureat al unei instituţii de învăţământ liceal acreditate.
- Recrutarea şi selecţia se realizează în funcţie de existenţa unor posturi vacante în Serviciu şi are la bază performanţele universitare, licenţele şi acreditările deţinute, precum şi experienţa profesională acumulată în domeniul de specialitate.
- Domeniul impune capacitate de adaptare, rezistenţă la stres, atenţie concentrată şi distributivă, perseverenţă, dorinţa de perfecţionare continuă, un bun echilibru psihoemoţional, capacitate de a lucra pe proiecte cu asumarea responsabilităţii.
- Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie.
Candidaţilor la posturile de specialişti IT li se oferă:
- Desfăşurarea activităţii într-o instituţie de excelenţă, unică în România;
- Posibilitatea de valorificare a aptitudinilor personale într-un mediu stabil;
- Activitate interesantă, dinamică;
- Promovarea în carieră pe baza competenţelor şi performanţelor proprii;
- Formare profesională complexă;
- Cursuri de perfecţionare limbi străine;
- Posibilitatea de a desfăşura activităţi în exterior, în funcţie de performanţele profesionale şi necesităţile muncii;
- Asistenţă medicală gratuită şi posibilităţi avantajoase de recuperare medicală şi odihnă;
- Pachet salarial motivant, stabilit prin legislaţia privind drepturile angajaţilor din instituţiile bugetare;
- Recompensarea muncii performante, prin acordarea unor prime sau sporuri la salariu.
Cei care nu se încadrează în niciuna dintre opţiunile de mai sus pot aplica spontan pentru un post la SIE.
Candidaţii sunt invitaţi să completeze un formular de aplicaţie, timpul alocat completării formularului este de 60 de minute. Toate formularele completate vor fi luate în considerare în luarea deciziei de contactare a viitorilor candidaţi la încadrare.
"În funcţie de necesităţile de ocupare a posturilor vacante şi de elementele de profil desprinse din formularul completat, veţi fi contactat într-un interval de 30 de zile. Dacă veţi fi contactat, veţi intra într-un proces complex de evaluare, constituit din mai multe etape, cu caracter eliminatoriu şi conceput pentru a evidenţia acele calităţi şi abilităţi care vă vor ajuta să puteţi performa ca viitor cadru S.I.E.", se spune în mesaj.
VEZI AICI ce carieră în SIE ţi se potriveşte
Câţi bani au pe mână "spionii" României
Bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) este în 2015 de aproape 1,4 miliarde de lei. El a crescut constant în ultimii ani, de la un miliard de lei în 2012, la 1,1 miliarde de lei în 2013 şi aproape 1,2 miliarde de lei în 2014.
SRI are un buget de peste şase ori mai mare decât acela al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), al doilea mare serviciu secret al României. Bugetul SIE este în 2015 de 225 de milioane de lei, cu 30 de milioane de lei mai mare decât în 2014.