MENIU

SIE a ieșit la recrutat de agenți. Cum sunt atrași doritorii: „Noi credem că aventurile pot fi şi trăite, nu doar citite!”

Anunț de promovare SIE. Foto: Facebook

Cunoscut ca un serviciu discret, care operează în spatele scenei, Serviciul de Informații Externe a decis să facă un pas înainte spre public în căutarea de noi agenți. Astfel, SIE a apublicat un anunț de angajare pe site-ul propriu în care precizează că este „în căutare de ofițeri operativi și specialiști în limbi străine”.

„Noi credem că aventurile pot fi și trăite, nu doar cititet! Dacă și tu vrei să ai parte de un job diferit, poți aplica în perioada 25 mai – 14 iunie 2024 pentru unul dintre posturile de ofițer operativ sau specialist limbi străine (rusă, arabă, chineză sau germană)”, se arată în anunțul publicat de SIE. 

Cei care își doresc o carieră în serviciile secrete au de trecut, totuși, prin câteva furci caudine. Iată cerințele pentru posturile vizate:

- student în an terminal sau absolvent de studii universitare de licență;

- bune cunoștințe de limba engleză şi disponibilitate de a executa misiuni externe (pentru postul de ofițer operativ);

- cunoștințe de limba rusă, arabă, chineză sau germană – nivel B2 (pentru postul de specialist limbi străine);

- excelente abilități de comunicare.

Candidații se pot înscrie pe o pagină specială a SIE ori pot transmite un e-mail instituției, care să includă un CV actualizat atașat.

„Dacă ești selectat, vei participa, în București, la interviuri și etape de evaluare psihologică, profesională, de testare a cunoștințelor de limbi străine și medicală”, se mai precizează în anunțul de angajare publicat pe site-ul Serviciului de Informații Externe. 

La 93 de ani, magnatul media din SUA s-a căsătorit pentru a cincea oară. Cine e norocoasa mireasă