MENIU

Siamezele din Constanţa suferă de malformaţii severe

Cele două inimi ale siamezelor din Constanţa bat în acelaşi timp, ca şi cum ar fi una singură. În realitate, cordurile lor sunt lipite şi au malformaţii severe. Cu toate că medicii români şi străini au decis că fetiţele nu pot fi operate, ele se luptă să trăiască. Mama lor, o tânără de 24 de ani care mai are 5 copii acasă, nu şi-a vizitat deloc pruncii în spital. Medicii le îngrijesc însă cu dăruire, le mângâie şi le-au ales chiar şi nume.

Cele două fetiţe sunt conectate la aparate care le ajută să respire şi care le monitorizează permanent starea. Iar prin aceste fire li se administrează medicamente şi hrană.

Fetiţele născute acum două săptămâni şi jumătate la Constanţa sunt internate în rezerva din spatele meu, aici, în secţia de terapie intensivă de la Marie Curie. Pe cele două le cheamă Cristina şi Ştefania pentru că s-au născut cu trei zile înainte de Crăciun. Din fericire, fetiţele au luat în greutate câteva sute de grame de când au fost aduse la Bucureşti.

Siamezele împart şi ficatul şi, probabil, şi o parte din intestine.
Costul îngrijirii siamezelor se ridică la aproximativ şase sute de euro pe zi. Statul va deconta însă în jur de o mie de euro pentru amândouă pe întreaga perioadă, indiferent cât vor sta internate copilele.

Mai multe articole despre:
sănătate medici Constanţa siameze