MENIU

Sia, în concert la Bucureşti. Zeci de mii de fani o aşteaptă

Sia cântă în Piaţa Constituţiei pe 17 august. A apărut multă vreme cu chipul acoperit de făşii de dantelă neagră. Cu spatele la public. O perucă blond platinat cu tunsoare bob o reprezintă. Se spune că e foarte timidă. Sia este fata al cărui talent muzical a fost alimentat de tristeţe şi dragoste.

Sia Kate Isobelle Furler s-a născut pe 18 decembrie 1975, în Adelaide, Australia. Tatăl său, Phil Colson, este muzician şi a fost membru al mai multor formaţii, printre care Foreday Riders, Rum Jungle, Fat Time, Jump Back Jack şi Mount Lofty Rangers. Mama sa, Loene Furler, de asemenea, este cântăreaţă, compozitoare şi muziciană. Sia este nepoata actorului şi cântăreţului Kevin Colson, şi a muzicianului Colin Hay, membru al formaţiei australiene Men at Work. Când era copil, în casa părinţilor din Adelaide, Sia încerca să-i imite pe Arethei Franklin, Stevie Wonder şi Sting, scrie Mediafax.ro.

La mijlocul anilor 1990, Sia a început să cânte într-o trupa de jazz-acid, Crisp. În 1997 Crisp s-a desfiinţat. Sia a compus o serie de piese şi a scos primul album OnlySee, la casa de discuri Flavoured Records din Australia.

În anul 2000, Sia a semnat un contract de înregistrare cu Sony Music a sub-label Dance Pool şi a lansat primul ei single, „Taken for Granted” care a ajuns pe locul 10 în UK Singles Chart. În 2001, ea a lansat al doilea album al ei solo Healing Is Difficult care îmbina jazz retro şi muzică soul.

Nemultumiţi şi invidioşi pe promovarea albumului său au fost colegii şi managerul Siei. Sia şi-a concediat atunci managerul, iar apoi a semnat un nou contract cu Go! Beat Records. În 2002, Sia a câştigat APRA Award în categoria Breakthrough compozitor alături de duoul pop din Brisbane, Aneiki, format din Jennifer Waite şi Grant Wallis.

Mai multe articole despre:
Bucureşti concert fani Sia