MENIU

Sfaturile minorităților naționale pentru Ludovic Orban

Cei 17 deputati ai minorităților naționale vor vota, fără excepție, guvernul Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut ,luni de liderul grupului, Varujan Pambuccian, care are și un prim sfat pentru viitorul guvern.

Despre așteptările pe care le au minoritățile naționale de la viitorul guvern liberal Ludovic Orban, liderul minorităților, deputatul Varujan Pambuccian, a declarat că este vorba de una singură.

Noul Cabinet PNL „să asigure un an stabil, o perioadă de calm inainte de alegerile locale si parlamentare. Nu am avut conditii specifice”, a spus Pambuccian.

Cei din grupul minorităților naționale au mai transmis că au mai multe doleante, dar le vor negocia cu PNL dupa instalarea guvernului, si nu inainte de vot.

„Dupa investitura o sa discutam punctual despre proiectele de lege care ne afecteaza si pe noi sau ne intereseaza si pe noi sau avem un punct de vedere diferit, o sa discutam punctual de fiecare data sustinerea”, a declarat Pambuccian după discuția finală cu liberalii.

„Sper să fie învestit Guvernul luni”, a mai spus Pambuccian.

„I-am facut o singura sugestie legata de structura Guvernului, aici o sa lasam la latitudinea domnului președnte Ludovic Orban sa decida. E o propunere rationala ca secretarul general sa aiba rang de ministru, secretarul general al Guvernului oricum participa la sedințele de guvern. E bine sa aiba rang de ministru, pentru ca in felul acesta plaja din care poate sa aleaga PNL este una mai larga, adica poate sa fie si din randul parlamentarilor”, a adaugat liderul grupului minoritatilor.

Pambuccian a precizat ca nu a cerut ca SGG al Guvernului sa fie detinut de un parlamentar al minoritatilor nationale.