MENIU

Sfaturi realiste pentru o relație fericită sau pentru un mariaj reușit

<p>Sfaturi realiste pentru o relație fericită sau pentru un mariaj reușit</p>
<p>Sfaturi realiste pentru o relație fericită sau pentru un mariaj reușit</p>
<p>Sfaturi realiste pentru o relație fericită sau pentru un mariaj reușit</p>
<p>Sfaturi realiste pentru o relație fericită sau pentru un mariaj reușit</p>

Sunt oameni care se laudă că au o relație perfectă, că trăiesc o poveste de dragoste ca în filme. Nu te lăsa păcălit de astfel de povești pentru că în viața reală nu există relații perfecte, cât despre povești de dragoste extraordinare există doar în bestseller-uri, în romane. Psihologii au scris despre secretele unei relații excelente pentru că ei consideră că acestea stau la baza trăirii unei vieți fericite, liniștite și sănătoase.

Unii consideră sexul și comunicarea ca fiind foarte importante pentru ca relația să reziste în timp. Atracția sau dorința de a face sex cu persoana iubită este una din condițiile care mențin fericirea în relație. Dacă dorința dispare cu siguranță și dragostea dintre cei doi începe să se piardă, sau poate fi înlocuită cu un alt sentiment, cum ar fi acela de prietenie, care uneori nu este suficient pentru a fi fericit. Ideea este că în orice relație se pierde din flacăra iubirii de la început și aceasta trebuie reaprinsă iar.

Având în vedere că petreci atât de mult timp cu partenerul zi de zi, an de an, uneori este nevoie să faci ceva ca relația să reziste, de exemplu să recurgi la a-i face mici surprize, îi poți oferi cadouri speciale sau jucării sexuale. Astfel de daruri fantezie pot da un farmec aparte relației și pot crește doza de adrenalină în cuplu, pot aduce momente de neuitat în relația de cuplu și pot alunga cu siguranță plictiseala.

Comunicarea poate menține relația de dragoste

Discutând cu partenerul îl poți cunoaște și înțelege mai bine, poți învăța de la el și poți descoperi felul în care vede el lucrurile. Pentru a avea o bună comunicare este nevoie de răbdare, iar atunci când iubești cu siguranță vei avea capacitatea și de a fi și un bun ascultător. Arta conversației contează în orice relație, prin ea se exprimă emoțiile, se realizează un contact verbal dar și non-verbal.

Dacă și ai răbdare să asculți ce spune persoana pe care o iubești poți analiza mesajul pe care îl transmite prin emoții și nu doar prin vorbe, o poți descoperi mereu prin felul în care se comportă, prin tonalitatea vocii, prin mișcările fizice și expresia feței. Când nu ești de acord cu ceea ce spune îți poți spune părerea pe un ton calm, după ce aceasta a terminat. Este important să se folosească cuvinte neutre, care nu deranjează și care nu creează o stare de nervi partenerului. Pentru a ajunge la o bună comunicare trebuie să ai și răbdarea de a exersa acest stil de a vorbi și de a asculta, prin care îți poți menține și continua relația.

Mulți oameni spun că răbdarea este esențială în relațiile de cuplu

Sunt situații când funcționează pentru că lucrurile se schimbă în bine, dar și situații când apar consecințe dureroase a faptului că s-a trecut cu vederea anumite gesturi, cuvinte jignitoare, iar povara unei relații nefericite apasă și mai tare ca înainte, pentru că lucrurile s-au agravat. Se spune că oamenii învață din propriile greșeli și de aceea este bine să ierți din tot sufletul, mai ales dacă relația este una în care există dragoste. Atunci când iubești foarte mult poți ierta și poți acorda o nouă șansă persoanei de care te-ai îndrăgostit. Răbdarea nu trebuie înțeleasă ca o abilitate de a tolera la nesfârșit situațiile nefericite, care rănesc și care se repetă iar și iar. Dacă se continuă mult timp în acest fel și se amână mereu sentimentele de fericire, ajungi să te complaci într-o relație care poate nu va mai funcționa niciodată, în care sentimentul de iubire nu a fost atât de puternic să mențină legătura, cel puțin din partea unuia dintre parteneri – ea sau el.  

Secretul unei relații fericite sau al unui mariaj reușit este bunătatea

Despre aceasta este vorba, despre o calitate pe care o pot avea mulți oameni și prin care se pot combate supărările și stările de nervi. Ce înseamnă să fii bun cu partenerul tău?

Să te bucuri alături de el atunci când are o experiență frumoasă, o realizare, să-i apreciezi talentul și succesul. Dacă ești invidios pe reușita sa, nu se mai poate vorbi despre dragoste în relație. Invidia ca și egoismul sunt dușmanii oamenilor, distrug relațiile. Cu astfel de defecte nu faci decât să subordonezi, să controlezi oamenii și să-i îndepărtezi de tine. Poartă-te cu partenerul într-un mod care să-ți placă și ție, astfel încât să fii convins că nu o să-l deranjeze sau nu o să-l jignească nimic. În situații tensionate, de ceartă sau discuții (care vrei nu vrei or să apară, pentru că suntem atât de diferiți fiecare dintre noi) este bine să-ți exprimi nemulțumirile dar pe un ton calm, fără a jigni, fără a critica cu răutate.

Dacă ne-am deschide un pic inima și am lăsa egoul la o parte, am putea găsi motive de a fi sinceri și de a iubi – acesta fiind cel mai frumos mod de a trăi.

(Articol publicitar)

Mai multe articole despre:
null