MENIU

Sfaturi pentru o nutriţie sănătoasă în 2014

Sfaturi pentru o nutriţie sănătoasă în 2014

Cu toţii ştim cum merge povestea: odată intraţi în noul an, ne stabilim cu curaj şi determinare rezoluţiile pentru o viaţă mai sănătoasă, pe care jurăm să le respectăm cu sfinţenie începând din ianuarie şi, eventual, de luni.

Multi dintre noi fac un pact cu ei insisi sa mearga la sala, sa manance mai putin, sa renunte la dulciuri sau la tigari.

Insa elanul care ne animeaza planurile nu dureaza mult, intervine comoditatea sau poate responsabilitatea pe care ne-am asumat-o cere un sacrificiu prea mare (daca ai incercat vreodata sa „te lasi“ de ciocolata, atunci stii cu siguranta despre ce vorbesc), si asa se face ca putine dintre aceste promisiuni raman in picioare la finalul lui ianuarie.

Sfarsitul (grabnic) al povestii e intotdeauna predictibil: rezistam o saptamana – cei mai temerari dintre noi chiar si doua –, apoi recadem in plasa „viciilor“ care ne-au macinat constiinta de Revelion. Ori ne sabotam singuri planurile, inventand orice pretext ca sa aprindem o tigara, sa sarim peste antrenamente – sau sa amanam inceperea lor – si sa devoram o prajitura sau o portie de cartofi prajiti (ar fi bine daca ar fi numai o portie!).

Anul asta, sparge tiparele si iesi din cercul vicios alegand sa faci schimbari mai generale in stilul de viata, in loc sa-ti propui lucruri stricte si la obiect dar sa nu te tii de ele.

Desprinde-te de vechile rezolutii (cele pe care ti le stabilesti an de an dar niciodata nu le pui in practica) si reinterpreteaza-le, ca sa poti obtine totusi rezultate fara sa simti ca trebuie sa renunti „la viata“ ca
sa fii si tu in sfarsit sanatos.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.

Mai multe articole despre:
nutriţie 2014 sănătate 2014 dieta 2014