MENIU

Sfântu Gheorghe: Noi demisii în sistemul românesc de sănătate

medici covasna

Trei angajaţi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, printre care şi un medic, şi-au înaintat demisiile, potrivit conducerii instituţiei.

Într-o videconferinţă, directorul medical al Spitalului, Roşu Mátyás a explicat că decizia medicului este de înţeles, având în vedere vârsta înaintată pe care o are, şi faptul că are şi alte boli, fiind încadrat în categoria cu risc ridicat. Acesta a precizat că pe durata pandemiei, nu sunt aprobate concediile de odihnă.

„În perioada aceasta concedii de odihnă nu se aprobă. Avem 3 persoane, personal medical, care şi-au depus demisia, printre care şi un medic. De comun acord am decis că este o expunere, are 70 de ani, şi alte comorbidităţi, deci este o persoană cu risc. Nu considerăm un gest de laşitate, este justificat”, a declarat Roşu Mátyás, directorul medical al spitalului.

Managerul unităţii medicale, András-Nagy Róbert a precizat că deşi medicul şi-a depus demisia, stă în continuare la dispoziţia spitalului. În plus, pentru a facilita comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare şi pe telefoanele de pe secţii, medicii putând astfel acorda sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net

Mai multe articole despre:
covasna coronavirus