MENIU

SFANTA PARASCHEVA 2014.CFR suplimentează trenurile spre Iaşi pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva

SFANTA PARASCHEVA 2014. CFR Călători anunţă că în perioada 10-16 octombrie va suplimenta capacitatea de transport din Bucureşti şi principalele oraşe din ţară, venind astfel în sprijinul pelerinilor care vor să călătorească spre şi dinspre Iaşi cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

SFANTA PARASCHEVA 2014. Vor circula suplimentar două trenuri din Bucureşti către Iaşi, cu plecări din Bucureşti la ora 21,30 şi 23:30 şi sosiri la Iaşi 04:53, respectiv 06:53, scrie Mediafax.ro.

Şi din Iaşi va fi introdusă o cursă suplimentară spre Bucureşti, care va pleca la ora 12:15 şi va ajunge la destinaţie la 19:40.

Trenurile cu destinaţia Iaşi dinspre Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Arad, Cluj Napoca, Constanţa, Galaţi, Bacău, Vaslui, Paşcani, Tecuci şi retur vor fi suplimentate cu vagoane.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, care vor fi scoase vineri dimineaţă din incinta Catedralei Mitropolitane, iar apoi vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Autorităţile ieşene se aşteaptă ca în acest an câteva sute de mii de credincioşi să ajungă la Iaşi pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Numai din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi 5.000 de oameni, îmbarcaţi în 100 de autocare.

Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 10-15 octombrie.